Четирима нападатели със самурайски мечове са атакували полицейски участък в западна Индонезия тази сутринта, съобщава СиЕнЕн.

Нападателите са разбили превозно средство във входа на полицейското управление в провинция Ряу в Пеканбару, на остров Суматра, и се нахвърлили върху офицерите, полицията е ликвидирала и четиримата терористи, коментира говорителят на националната полиция Сетио Уасисто. 

Шофьорът на колата се опитал да избяга и е прегазил един полицай, други двама полицейски служители и един журналист са ранени при нападението. Шофьорът е задържан, а колата е претърсена за експлозиви.

Това е поредната атака, след като в неделя радикализирано семейство извърши три самоубийствени нападения над християнски църкви в Сурабая. 

ДАЕШ избиха и раниха десетки при бомбени нападения срещу църкви в Индонезия
Обновена

ДАЕШ избиха и раниха десетки при бомбени нападения срещу църкви в Индонезия

Самоубийствените атаки са извършени от членовете на едно семейство

Неделните атаки бяха последвани от друго самоубийствено нападение, включващо семейство, този път над полицейско управление в Сурабая в понеделник сутринта.

Четирима членове на това семейство са убити при тази нападението. Всичките нападения включват и децата семействата, които се познават и са изучавали заедно Корана, съобщи полицията.

Нов самоубийствен атентат в Индонезия

Нов самоубийствен атентат в Индонезия

Засега се съобщава за ранени полицаи и цивилни