Още двама българи бяха обвинени за източване на сметки на клиенти на банки в град Куинси, щатa Масачузетс, съобщи kafene.net

30-годишният Антон Венков, живеещ в Торонто, Канада, беше арестуван от агенти на Секретната служба на САЩ пред мотел в Бостън в четвъртък.

Той е съобщил, че негов съучастник има билет за полет на Луфтханза, заминаващ малко по-късно от летище Логан. Полицията се е качила на борда и е арестувала 36-годишния българин Владислав Владев.

Венков, който е българин, живеещ в Канада, е казал пред следователите, че е влязъл в САЩ само преди 3 седмици по покана на Владев, който му казал, че могат да се направят "лесни пари".

Полицията е открила 99 100 долара в банкноти по 20 долара в наетия от Венков лек автомобил.

Третият мъж - Ивайло Христов от Торнхил, Онтарио, е бил заловен в сряда вечер пред банкомат на Ситизънс Банк в Куинси. Той е бил наблюдаван от полицията.

Тримата са живели заедно в апартамент на Индипендънт Авеню в Куинси, съобщиха властите.

Те са използвали устройства за копиране данните на клиенти на банки, както и специални камери, за да заснемат техни ПИН кодове.

Тримата бяха обвинени във федерален съд за използване на незаконни устройства и кражба. Гаранцията на Христов е била повишена от 1 млн. долара на 1.5 млн. долара, а за Владев е определена сумата от 500 хил. долара.