Днес в италианския град Торино започна отново съдебният процес срещу премиера на страната Силвио Берлускони.

След като министър-председателят бе лишен от имунитета си процесът, който го обвинява за корупция и връзки с мафията може отново да тръгне.

Имунитетът на Берлускони бе свален след като излязоха на яве факти с подкуп на британския юрист Дейвид Милс през 1997 година. Обвинението гласи, че италианският премиер е платил на Милс 600 000 долара, за да се откаже от показанията си.

В рамките на процеса трябва да бъдат изслушани свидетели, които мога да потвърдят съпричастността на Берлускони към серия от атентати, организирани през 1993 година от Коза Ностра.
Заедно с премиера се разследва и депутатът от Партията на свободата Дел Утри.

Премиерът, който е и един от най-богатите хора в Италия, категорично отрича повдигнатите му обвинения и настоява, че скандалният процес се провокира от политическите му противници, които не намират друг начин да се доберат до неговата оставка.

Почти десетилетие се водят различни дела срещу Силвио Берлускони, като по някои от обвиненията той бе оправдан. Като цяло обаче това е най-разследвания и най-скандалният италиански премиер до този момент.