Германският град Кьолн е домакин на ежегоден карнавал от днес. Властите засилват мерките за сигурност, за да предотвратят подобни сексуални посегателства, извършени на връх Нова година, съобщава „Франс прес”.

Атаките срещу жени по време на новогодишната нощ нажежиха дебата дали Германия изобщо може да интегрира мигрантите и бежанците. Полицията в западния германски град се опитва да възстанови общественото спокойствие, след като беше съобщено, че стотици жени са били опипвани и ограбени предимно от мигранти. Около 1000 оплаквания са подадени в полицията.

От днес в града започва женският карнавал "Weiberfastnacht”, на който хиляди празнуващи жени излизат с различни костюми и облекла по улиците на Кьолн. Освен това ще се проведат фестивалите, свързани с Rosenmontag. Празненствата ще продължат до 10 февруари. Всяка година те привличат около 1,5 милион души.

Никаква форма на насилие няма място на карнавала, заяви шефът на полицията на Кьолн Юрген Матис.

Около 2 500 полицаи ще патрулират по улиците – три пъти повече в сравнение с миналата година. Отделеният бюджет за сигурност достигна 360 хиляди евро.

Разположени са камери на различни места, а също така е забранено присъствието на известни на полицията крадци и заподозрени за престъпленията на Нова година.

„Безопасно място” за жени ще бъде създадено в града. Там ще има социални работници и психолози, също така местната съдебна система ще ускори процедурите срещу всички потенциални нападатели по време на фестивалите.

Организаторите на карнавала разпространяват листовки на арабски и английски език, които обясняват забавата на участващите за първи път, включително дали може да се консумира алкохол.

Лесно можете да се забавлявате, да пеете и да танцувате без алкохол, пише на един от флаерите.