Членове на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия” призовават за забрана изграждането и управлението на джамии в Бавария, съобщава „Дойче веле”.

Членове на партията в Долна Бавария подготвиха план за забрана „изграждането и управлението” на джамии. „Ислямът не принадлежи на Германия”, се отбелязва в плана.

Повече от 30 вестника на медийната група "RedaktionsNetzwerk Deutschland" (RND) съобщават, че според новия политически план на партията в Долна Бавария, който е от 45 страници, „строителството и управлението на джамии” ще бъде забранено.

В политиките, озаглавени „Смелост да се поеме отговорност”, се подчертава, че джамиите „не се използват само за молитва, но също за разпространение на ислямското учение, което е пряко насочено към премахване на нашия правен ред”.

Коранът също позволява „лъжи и заблуда”, пояснява се в предложенията, като се допълва, че ислямът се е насочил към световна доминация, след като е наложен в 57 от 190 държави.

Предложението е подготвено от така наречената група „Крилото” към „Алтернатива за Германия”. Въпреки че призна, че знае за предложенията, лидерът на партията в Бавария се дистанцира от тях.

Очаква се партията да обсъди и приеме нови политики на конференция в Щутгарт в края на април.