Здравеопазване и имиграция. Това бяха основните теми по време на вторите телевизионни дебати на демократите, съобщиха световните информационни агенции.

На него бившият вицепрезидент Джо Байдън влезе в остър сблъсък със сенатор Камала Харис.

Двамата спориха дали здравеопазването трябва да бъде държавно или частно.

Байдън настоя, че т.нар. "Обамакеър", план за достъпно медицинско обслужване, все още работи добре, въпреки високите разходи.

Демократът Сандърс иска повече дипломация и по-малко САЩ като "световен жандарм"

Демократът Сандърс иска повече дипломация и по-малко САЩ като "световен жандарм"

Елизабет Уорън иска САЩ да се откажат от възможността за превантивен ядрен удар

С Хулиан Кастро, който беше министър на жилищното строителство и градоустройството при президентството на Барак Обама, Байдън спори дали нелегалното преминаване на границите трябва да бъде криминализирано.

Байдън отбеляза промяната в позициите на Кастро, на което той отговори, че с времето е научил някои уроци.

Сенатор Кирстен Джилибранд поиска обяснение на Байдън за негово изказване за работещите жени. По думите му, тяхната заетост извън дома води до разбиване на семействата им. Тя обаче припомни собствената си кариера с малко дете и попита дали работата ѝ като сенатор означава, че е развалила собственото си семейство. 

Това беше отдавна, оправда се Байдън. 

Вчера на дебат се явиха сенаторът от американския щат Върмонт Бърни Сандърс, който е един от лидерите на предизборната надпревара сред демократите, сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън, губернаторът на Монтана Стив Бълок, кметът на Саут Бенд (Индиана) Пит Бутежад и други.

Байдън също е сред фаворитите в партията си.

59-тите президентски избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 г.