Неизвестна се барикадира в една от болниците в Северна Франция и заплаши да взриви цялата сграда, информира полицията, цитирана от Reuters и Regnum.

По данни на полицията инцидентът е станал в град Дюнкерк. Става дума за жена, която се е барикадирала в местната болница и заплашва да се взриви. Районът е отцепен, продължава спецоперацията на правоохранителните органи.

Междувременно бе съобщено за задържана група заподозрени във Франция, в която влизат и младежи, родени в Сирия, които нелегално са проникнали в страната и се предполага, че са готвили терористично нападение. Информацията е на ТАСС, която се позовава на телевизия BFMTV.

Задържани са седем души в град Лю Ман (департамент Сарт в западна Франция). Арестът е станал преди седмица в рамките на разследване за разпространение в социалните мрежи на видеклип, където човек се кълне във вярност на терористичната "Ислямска държава".

Разследващите имат основание да смятат, че един от заподозрените, 19-годишният сириец, не възнамерява да се ограничи само с радикалните изявления. При обиска в дома му са открити подобие на автомат Калашников, а също и видеозаписи, където юношата седи зад волана, имитирайки терористичен акт с помощта на миниран автомобил.

На друго видео той призовава за нападение над "неверниците".

Арестуваният е роднина на сирийски мигранти, които от 2016 г. са легално са в страната. Той е влязъл незаконно в страната през април 2018 г., след отказ от миграционните власти.

Телевизията отбелязва, че арестът на нелегално влезлия сириец, заплашващ с терористичен акт от името на "Ислямска държава" стана първо във Франция през 2016 г.