Жителите на Херсон отказват да приемат хуманитарната руска помощ, която е стоварена в центъра на града.

Един от най-пострадалите и атакувани украински градове вече от дни е под тотална блокада и хуманитарната криза се изостря. УНИАН съобщават, че руснаците са отказали "зелен коридор" за доставка на хуманитарна помощ за жителите на Херсон.

Пристанищният град на Черно море с близо 300 000 жители на няколко пъти бе обявяван от руските военни за превзет, но след това се оказваше, че боевете по улиците продължават. От вчера са в сила и условията, наложени от руската армия: комендантски час от 20:00 до 6:00 часа, разрешение за влизане в града единствено за доставки на храна и лекарства, пешеходците се движат най-много по двама. Контролни пунктове има разположени в целия град.

Серхий Павлюк разказва това в профила си във Facebook и показва няколко камиона, паркирани в близост до административните сгради. Както уточнява Павлюк, в камионите окупаторите са докарали своята "помощ".

Русия заяви, че е превзела Херсон

Русия заяви, че е превзела Херсон

Двете страни представят противоречива информация за жертвите и загубите

Тежки боеве продължават и край Мариупол, съобщава "Укринформ"

Украинците заявяват, че е важно всички да разберат, че Мариупол не може да бъде загубен, защото е последната крепост на Украйна в района на Азовско море, а и последната пречка за сухопътен коридор между Русия и Крим.

Също така в целия Киевски регион е удължена мярката на полицейския час. Ограничението ще бъде в сила от 20:00 до 7:00 ч. на 4 и 5 март.

Областният управител на Киев Алексей Кулеба призовава жителите на региона да не излизат по улиците и да не посещават други обществени места. Човек може да се придвижва