Световното първенство по борба за мъже и жени засега се запазва в календара, но не и за юноши и девойки в Белград през декември, което беше анулирано.

Международната федерация по борба (UWW) обяви, че са спазени условията за провеждането на Мондиала за мъже и жени, потвърдиха от федерацията ни.

Вече 70 процента от страните, участващи на предишното Световно, са потвърдили участие. Освен това 9 от най-добрите 10 отбора също за заявили участие. Затова и UWW запази първенството, насрочено от 12 до 20 декември в сръбската столица. Все пак от UWW уточняват, че ще следят епидемиологичната обстановка по света, която се променя динамично.

И на 6 ноември Изпълкомът ще вземе окончателно решение. Тогава ще бъдат обсъдени и различни препоръки за провеждането на Мондиала за мъже и жени.

"С премерен оптимизъм гледаме на връщането на световната борба на международния тепих през декември. Безопасността на спортистите, треньорите и всички наши специалисти е основен приоритет за нас. Затова стриктно ще следваме всички предписания на съответните институции", заяви Ненад Лалович, президент на UWW.

Ловеч посреща Държавния личен-отборен шампионат за мъже и жени

Ловеч посреща Държавния личен-отборен шампионат за мъже и жени

Срещите ще бъдат предавани на живо на сайта на БФ Борба

Първенството за юноши и девойки до 20 години, планирано от 4 до 10 декември в Белград, беше отменено. А причината е, че не са изпълнени условията за провеждането на шампионата. От UWW уточняват, че заради пандемията, в повечето страни състезанията за тази възрастова група все още не са подновени, като тренират само мъжете и жените.

Най-добрите ни борци се впускат в рестарта на сезона

Най-добрите ни борци се впускат в рестарта на сезона

Срещите ще бъдат предавани на живо в сайта на БФ Борба