Тайбе Юсеин беше избрана за най-добър състезател за 2018-а година от Българска федерация по борба по време на церемония, която се проведе на тренировъчния център на комплекс "Диана". Нейни подгласнички са Биляна Дудова и Кирил Милов.

Министър Кралев награди №1 в борбата за 2018 година Тайбе Юсеин

Министър Кралев награди №1 в борбата за 2018 година Тайбе Юсеин

Наградени бяха още спортни клубове, треньори и десетка на най-успешните състезатели

Тайбе Юсеин изпрати най-успешната си година в спортно отношение, след като спечели европейска и световна титла в категория до 62 килограма, а освен това не загуби схватка от януари насам. Тя беше наградена от спортния министър Красен Кралев, който благодари на всички за успешния сезон и пожела още повече върхови постижения.

Биляна Дудова се задоволи със сребърен медал в категория до 57 килограма на световното първенство по борба в Будапеща. Кирил Милов се задоволи със сребърен медал в категория до 97 килограма класически стил. В десетката са още Юлияна Янева, Захари Зашев, Едмонд Назарян, София Георгиева, Даниел Александров, Мими Христова и Айк Мнацканян. Наградата за перспективен състезател заслужи Стоян Йорданов. Тази за пробив в световния спорт е за Едмонд Назарян.

Снимка 388527

Източник: Надие Карагьозова

"Изпращаме по-успешна година от миналата. Спечелихме 22 медала от световни и европейски първенства, както и младежки олимпийски игри, което е с три повече от предходната. Гордея се с труда на всички състезатели и съм благодарен, защото без тях нямаше да имаме тези успехи. Желая весели празници на всички и нека следващата година бъде още по-успешна от тази", каза президентът на федерацията Христо Маринов.

Президентът на Европейския съвет към Международната федерация по борба Цено Ценов добави:

"Гордея се с тези успехи. Аз най-добре мога да усетя и видя как България си връща авторитета. Стремим се към върховете и вярвам, че ще видим реалните ни възможности през следващите две години".

Снимка 358329

Източник: БФБ