Публикуваме мнението на Велизар Енчев без редакция. Заглавието е на редакцията.

След срещата си с македонския външен министър в Скопие, Екатерина Захариева откровено призна: "Целта ни е на 26 юни Македония да започне преговори с ЕС, а на 11 юли да стане член на НАТО..."

С нетърпящ възражение комсомолски патос, без никакъв срам и свян, секретарката на Плевнелиев откри картите на Борисов: Целта е не да защитим българския интерес в договора с Македония, не да прекратим бруталното присвояване на българското културно-историческо наследство от скопските македонисти, не да не допуснем териториални претенции в гръцко-македонския договор, а да набутаме Скопие в ЕС и НАТО по бързата процедура. Щото това е директивата на Брюксел и Вашингтон, а васалите в София сляпо изпълняват всяка команда на господарите.

С какво тогава директивата на ЕС и НАТО да се помирим с македонизма е по-различна от директивата на Коминтерна да признаем измислената от сърбите македонска нация? В новата ни история България винаги е била жалка слугиня на всеки нов господар и душманин на стария Голям брат.

И за комунистите преди, и за капиталистите сега националните интереси са разменна монета, с която си гарантират властта тук и авоарите навън. И едните, и другите имаха и имат една свещена цел - да изтрият националната ни памет в името на светлото комунистическо и още по-светлото евроатлантическо бъдеще. Правителството на Отечествения фронт насилствено македонизира Пиринския край през 1946-а по команда от Москва и Белград, правителството на ГЕРБ и Опитомени патриоти се прегърна с македонистите през 2018-а по заповед на Брюксел и Вашингтон.

Как да се гордееш, че си българин, когато те управляват нищожества!