Разказ на очевидец, пътувал във влака, в който избухна пожар и загинаха четерима души.

News.bg публикува мненията ви без редакция.

Това пътуване беше кошмарно. За щастие аз бях в по-задните вагони, а пожарът беше в първи и втори вагон. Беше ужасяваща гледка.

Първият вагон, който е спален беше в огромни пламъци, а хората скачаха от прозорците, за да се спасят. Имаше голи и боси хора, като по-голямата част от пътниците в този вагон загубиха багажа си, но поне спасиха себе си. За съжаление някои не можаха.

След няколко минути пристигна пожарната, която обаче изглежда не можа да помогне особено, тъй като не след дълго им свърши водата.
Огънят обхвана и част от храстите и дърветата наоколо, но за щастие беше овладяно положението там.

След като всички напуснаха влака полицаите ни обясниха, че трябва всички да се придвижим до гарата в Червен бряг, която беше на около 3 км.

Дойдоха няколко таксита, които обаче искаха да им платим, което според мен беше абсурдно, при положение, че част от хората бяха загубили всичко, което имат в пожара. Да не говорим за моралната гледна точка, да печелиш на гърба на трагедията на хората. Така или иначе такситата си отидоха празни, а полицаите със собствени автомобили и полицейски коли извозиха всички пътници.

Това, което ме изуми беше твърдението на един от полицаите, който ни каза, че ако е имало работещ пожарогасител, всичко това можеше да бъде предотвратено. Но уви- такъв в целия влак е нямало!

За предотвратяването на още по-голяма трагедия заслуга има и бързата намеса на техниците, които успяха да отделят горящите вагони от останалите. Докато чакахме на гарата, което общо продължи около 6 часа (от 23:30 до 5:30 ч.) жените от купето, където е тръгнал пожарът, обясниха, че причина за него е паднала лампа, като е имало нещо като малък взрив, от който бързо се запалват пердетата и всичко останало.