News.bg публикува мненията ви без редакция

Вярно е, че има некадърен персонал по заведенията на нашето черноморие, но проблема не е само в персонала. Виновни са собствениците и управителите на тези заведения.

Първо икономисват от бройката на персонала и второ икономисват и от заплатите им.

Е кажте ми как да има човек желанието да тича напред назад като финикиец за някакви си смешни пари?

Е за това е важно да има стимул! А за да има стимул, заплатите трябва да се оформят главно от бакшиша както е в Щатите примерно.

Тогава да видим дали няма да се стараеш и да се държиш добре, като знаеш че главно от това ти зависи заплатата. Ама отиди го обясни този номер с бакшиша на повечето от хората.

Вече има доста хора, които оставят бакшиш, но мнозинството си чакат рестото до стотинка!

Като се научат хората да оставят бакшиши, ще се подобри и обслужването! И не става въпрос само за финансовата страна на въпроса! Важното е, че така един вид се благодари на човека който те е обслужвал! Нещо което е също важно, като се има в предвид, че при всяка работа с хора е важно настроението, а то не може да е радостно като някой преди теб на 40лв сметка е оставил 30ст бакшиш.

Така, че на ония дето нямало да стъпят на нашето черноморие мога да им кажа, че ще получат същтото обслужване, както и на чуждите курорти, когато започнат да оставят същите бакшиши които оставят там!

А иначе, е съвсем отделен въпроса, че има и маса некадърници, дето изобщо не стават за сервитьори!!!