Новият герб на Република Македония действително включва българския лъв от Стематографията на Христофор Джефарович от Дойран, издадена в 1741 г. Там, освен герба на Царство България, на която лъвът има корона, има и гербове на трите й области - Мизия, Тракия и Македония, на която лъвът е без царска корона.

Призовавам българските патриоти да не реват: „Македонците пак крадат историята ни!". С този герб нашите хора в Македония подчертават, че исторически държавата им е била област на България и казват: „Македонците са били и... ще бъдат българи". То вече 10% от тях са вече български граждани и ако не бяха ограниченията, които наложиха ДПС и вицепрезидентката в последните три години, досега да бяха станали 30-40 %, а може би и 50 % от цялото население на т. нар. Македония.

Не се учудвайте на иносказателния начин на действие на настоящия политически елит на Македония. Хората с българско национално самосъзнание се боят, че все още силните сърбомански среди ще ги направят политически мъртъвци (а може би и не само политически). Затова прибягват до такива ходове.

Не ни дават официално разрешения за възстановяване на военни гробища, но ни подсказват: „Споразумявайте се с кметове". Така и правим напоследък и възстановихме десетина военни гробища.

Не дават български телевизии да влизат в Македония, но кабеларките пуснаха „Планета" и сега цялата младеж на Македония научи литературен български от песните на родните чалгаджийки. Питах тийнейджър в Скопие защо гледа певачките ни, а не сръбските и той ми каза простодушно: „По-млади са, по-голи са и с по-големи цици и всичко, което пеят, им се разбира".

Правилно - сръбският език е с падежи, вече 25 години не се учи в училищата и младите хора не го разбират добре. А „бугарският язик" е като „македонския" - без падежи, и наистина всичко, което пеят Глория и Ивана, Емилия и всички останали, „се разбира".

Така че нека македонците ни ползват лъва от герба. Това е крачка към ребългаризацията на Македония.

Веднъж група дипломати от Европейския съюз ме попитаха: „Каква е разликата между позицията на Гърция и България по отношение на Македония?". Отговорих им: „Гърция смята (и то с основание), че името Македония е име на гръцка антична държава и протестира. Ние няма да протестираме, ако ни вземат името България, знамето, герба и химна дори". Гербът вече го взеха. Хайде сега и името бе, бракя!