Давам награда от 100 000 долара за достоверна информация, свързана с атентата срещу мен. Това обяви на влизане в Специализирания наказателен съд Алексей Петров. Той определи опита за покушение срещу него като терористичен атентат.

Никога не сме имали проблем с Алексей, убеждава Баретата
Още...

Петров предостави два телефона, на които може да се дава информацията: 02 91 166 - кол център и 0097 25 05 27 44 250097 25 05 27 44 25. На разположение е и имейл: countercrime@gmail.com.

Анонимността на източниците щяла да бъде абсолютно гарантирана.

Припомняме, на 29 октомври минути преди 9.00 часа автомобилът на Петров бе обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада". Инцидентът се размина без жертви и ранени.

След опита за покушение Алексей Петров заяви, че не е заплашван, а стрелбата е била грешка.

Петров води свое паралелно разследване по случая с покушението. Пред медиите днес той обясни, че то не е нито конкурентно на разследващите, нито е алтернативно, а по-скоро подпомагащо тяхната работа.

Бившата барета благодари на полицаите и заяви, че им има пълно доверие на разследващите.

Две седмици медиите определяли, че срещу него е извършен терористичен акт и именно в тази връзка „за тероризма като тероризъм" е обявената награда от 100 000 долара.

По въпроса за подбудите Алексей Петров изтъкна, че експертите и журналистите говорят за политически мотиви. Самият той не потвърди, но и не отрече, че това би могло да бъде причина за нападението. „Нека отговорно, с уважение да подходим към разследващите", призова Алексей Петров, който заяви, че се надява някой ден да може да отговори на въпроса за мотива за покушението.

На въпрос дали намира връзка между деня, в който бе стреляно по него, и съвпадението му със седмицата на балотажа на изборите, той коментира, че именно това е една от причините това деяние да бъде квалифицирано като терористичен акт.

Според Петров обществото трябва да развие нетърпимост към тероризма.

Да се бори с тероризма е длъжна държавата, а да бъде победен може единствено от обществото", коментира с патос Алексей Петров. На въпрос за евентуални врагове Алексей Петров подчерта, че е активен човек и допуска, че му е приписана роля. „Някой, на когото му стърча икономически или политически" - така обаче Алексей Петров избегна отговора на въпроса кой каква роля му приписва.

Този „някой" Алексей Петров ще назове обаче, когато има няколко души в ареста.

Изненадващо в коридорите на Специализирания съд се Алексей Петров се срещна с друг подсъдим - Златомир Иванов - Баретата, който за пореден път се изсипа с охраната си в спецсъда. Оказа се, че делото на Петров е насрочено за 9.30, а това на Баретата за 10 часа.

Петров е в спецсъда за делото "Октопод". Той е основен подсъдим по делото.

Бившата барета Алексей Петров заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и Цеко Йорданов отговарят пред Темида за рекет и изнудване. След повече от 70 заседания и над 170 свидетелски разпита обаче делото в СГС срещу тях бе прекратено поради разследване срещу съдия Румяна Ченалова и бе прехвърлено на спецсъда.

На 23 септември спецпрокурор Светлозар Костов си направи самоотвод.