В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на Пето Районно управление – Бургас по отношение на инцидента, при който вчера следобед в автобус № 15 след нанасяне на удари от непознат е пострадал 64 годишен бургазлия, е установена самоличността на извършителя – касае се за 16 годишен младеж от бургаския квартал „Сарафово”. Същият е задържан за срок от 24 часа, съобщават от полицията.

Пострадалият Чанко Стойков, на 64 г., разказа, че пътувал по линия №15 към летището и малко преди да слезе направил забележка на момиче, което било подпряло калните си ботуши на седалката на автобуса, като я помолил да ги свали. Приятелят на момичето - едър и силен младеж, реагирал бурно и му нанесъл 5 или 6 удара, които били силни и добре премерен.

Нито пътниците, нито шофьорът и кондукторът реагирали на побоя. Стойков е с прорезна рана под едното око от счупените очила, има няколко избити зъба и множество наранявания по лицето

Направил е пълни самопризнания, като заявил, че нанесъл ударите афектиран от факта, че е нагрубен от потърпевшия пред приятелката си, с която пътували заедно в градския автобус. Самоличността на момичето също е установена от полицейските служители, като предстои да бъде разпитана в качеството й на свидетел за изясняване на детайли по инцидента.

На пострадалия ще се извърши съдебно-медицински преглед. Предвидено е провеждането и на множество допълнителни процесуално-следствени действия по документиране на инцидента.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.