Окръжната прокуратура във Враца обвини братята Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години) за убийството на 18-годишния ученик от Враца, съобщиха от прокуратурата.

Спречкване между шофьор и пешеходци във Враца завърши със смърт

Спречкване между шофьор и пешеходци във Враца завърши със смърт

Спорът е заради спазване правилата за движение по пътищата

Според формулировката на прокуратурата тяхното престъпление е: "В съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Т.Й., вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда.

Двамата са задържани до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че около 12,55 часа на във вторник в центъра на Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови за спазване правилата за движение по пътищата.

Ученици и учители на траурно бдение в памет на убития Тодор във Враца

Ученици и учители на траурно бдение в памет на убития Тодор във Враца

Много хора са запалили свещи и поставили цветя

Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.