Опозицията напусна сърдита заседанието на бюджетната комисия.

Петър Чобанов от ДПС поиска отлагане на заседанието на комисията, която днес разглежда на второ четене бюджетите на ДОО и НЗОК, както и бюджет 2016.

Мотив за искането на Чобанов е това, че депутатите получили документите за заседанието съвсем преди началото му. Нямало становища на съответните синдикати и работодателски организации.

Менда Стоянова действала като Ким Чен Ун, бесен атакист

Менда Стоянова действала като Ким Чен Ун, бесен атакист

Николай Александров се присъедини към бунта на социалистите

Ние тука фигуранти ли сме, попита и Румен Гечев от БСП, и заяви, че не иска да участва в такъв маскарад. И в Африка няма такива неща, това е гавра с демокрацията, изтъкна Гечев.

Предложението за отлагане на заседанието очаквано не мина и това съвсем разгневи левицата, затова и нейните представители напуснаха заседанието.

Иначе самото начало на заседанието на бюджетната комисия не предвещаваше такива бури. Герберката Даниела Савеклиева почерпи за рожден ден.

Аз съм член на комисията, нямам никакви материали 2 минути преди започването на заседанието. Десетки пъти предупреждавах - дайте ни материалите като на бели хора, за да може да седнем с експерти, да направим сметки, да видим какво е”, обясни пред медиите вече извън залата на заседанието социалистът Румен Гечев.

Това, което става тук е атентат срещу демокрацията в България, категоричен бе той.

Според него депутатите в комисията се превръщали във фигуранти. Това е абсолютно скандално, заяви червеният депутат. Това е пълен цирк, това не е бюджет, продължи Гечев.

Според него управляващите диктували на членовете на комисията по бюджет в НС какво да приемат и какво не. „Аз не искам да участвам като фигурант в тези обсъждания. Това е демонстрация на сила, това вече на нищо не прилича”, заяви Румен Гечев.

По думите му от ГЕРБ гледали на парламента като на някакъв параван, каквото влезе вътре, гласуват. Не се зачитало мнението на останалите формации.