Сигнал за грабеж от заложна къща бе получен навръх Йордановден в СДВР към 17.45 часа. Нападнатият обект е в столичния квартал в "Красна поляна".

По първоначални данни, трима мъже влезли в помещението, заплашили служителя и отнели пари и вещи от обекта. Няма пострадали при инцидента. Столични полицаи извършват оглед.

Само навременната реакция на системите за самоохрана (алармите) са спасили имуществото на набелязаната за грабеж заложна къща, разказаха пред News.bg от национална верига "Заложни къщи Доверие". "Офисът е бил работещ, когато към 18:00 часа трима маскирани са нахлули. Те са били въоръжени с пушка. Опитали да приведат в безпомощно състояние служителя. Алармите се включили и грабителите побегнали, последният за секунди не е бил заловен на място", разказаха от веригата.

Според специалисти януари е рисков период, алчността започва да напира в престъпниците. Те съветват собствениците да инвестират повече пари в самоохрана, превенцията е задължителна, твърдят от охранителния бизнес. От самата компания разказват, че през годините са имали и други опити за обири, повечето са били предотвратявани още в зародиш.

В изпратения до медиите преслист се споменава точния адрес на заложната къща. "Извършителите не са успели да вземат нищо и за щастие, няма пострадали при инцидента. Дружеството ни оказва пълно съдействие на органите на реда, за разкриване на извършителите, като своевременно сме предали видео-записи и пълното описание на грабителите.

Бихме искали да информираме всички клиенти на компанията ни и офиса в Красна поляна, че тяхното имущество е опазено от това посегателство и че винаги могат да разчитат на нас", твърдят от компанията.

Преди ден почти по същото време бе извършен и въоръженият обир на банков клон в "Люлин".