Британският премиер Дейвид Камерън не възнамерява да се откаже от своите основни искания с цел предоговаряне на условията за членство на страната му в ЕС, съобщиха от "Даунинг стрийт" 10, цитирани от "Гардиън". 

От там отрекоха появили се по-рано съобщения, че той е склонен да не настоява за блокирането на социалните помощи за 4 години за имигрантите. Те припомнят едно от последните му изявления, в което той признава, че е отворен за варианти, но настоява, че този проблем трябва да бъде решен. 

Камерън е твърдо решен да го предложи на срещата си с европейските лидери тази седмица тази драстична промяна в социалната система. Те ще проведат работна вечеря този четвъртък в Брюксел и се очаква той да постави притесненията на британците от имигрантския поток през последната година като основен проблем. 

Припомняме, че сред условията му е промяна на правилото в ЕС за свободно движение на хора във връзка и с имигрантския поток. Сред останалите са и правомощия на националните парламенти. Очаква се до края на 2017 година да се проведе референдум за членството в Съюза и гласовете за brexit са все по-силни, включително и сред управляващите.