Кабинетът е добър опит да се търси политическа неутралност. Това мнение изрази пред журналисти депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев за предложения от Димитър Главчев състав за служебно правителство, след консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените партии.

Дончев посочи, че каквото и да се случи, каквото и да стане, всичко се пише на сметката на ГЕРБ-СДС. Ако политиците се занимават само с изборния резултат, ще забравят останалите си политически процеси, смята той и си спомни как преди години изборите били състезание между основните политически лидери.

Служебният кабинет Главчев - новата коалиция?

Служебният кабинет Главчев - новата коалиция?

Радев се притеснява за парите на държавата и за избирателната активност заради ставащото в парламента

"Имаме интерес от честна игра на изборите", категоричен бе Томислав Дончев.

Той добави, че ГЕРБ-СДС ще коментират служебния кабинет "Главчев", след като свърши мандатът на сегашното правителство.

Депутатът от ГЕРБ Деница Сачева благодари на Мария Габриел, която положила много усилия, за да има редовно правителство. Сачева е доволна от експертизата и качествата на хората в служебния кабинет.

Главчев уверен в проектокабинета си - това трябва да бъдат хората

Главчев уверен в проектокабинета си - това трябва да бъдат хората

Димитър Главчев не знае дали ще се гордее като служебен премиер

"Има такъв народ"

Политическата отговорност за служебния кабинет "Главчев" е на ПП-ДБ. В президентството я играха пиесата многострадалната Геновева, която я ощипват, тръгва да бяга, а преди това се е дала на няколко жениха. Това мнение изрази председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти след обявяването на проектокабинета "Главчев" в президентството и проведените консултации за служебния кабинет. Пред журналистите Тошко Йорданов отново разви и коментирата тезата на Калин Стоянов, че приятел на бащата на Кирил Петков - заместник-министър Кирил Ценкин - искал да е председател на предизборния щаб за предсрочните парламентарни избори. Честни избори с ПП-ДБ са най-нечестните, посочи Йорданов, който се надява предстоящите предсрочни парламентарни избори да са по-честни от предишните.

ДПС подкрепят кабинета на Димитър Главчев

Служебният кабинет на Димитър Главчев ще може да разчита на подкрепа от парламентарната група на ДПС. Това увери заместник-председателят и депутат от ДПС Йордан Цонев, след като участва на консултациите на партиите при президента Румен Радев.

Цонев също демонстрира задоволство от състава на служебния кабинет, който по думите му ще работи за осъществяването на големите цели - влизането в еврозоната и Шенген.

Йордан Цонев добави още, че ДПС ще провежда парламентарен контрол върху служебното правителство.