Берое и Дунав завърши наравно 1:1 в мач от 15-тия кръг на Първа лига. Двата отбора изиграха скучно първо полувреме. След почивката играта се оживи и в рамките на 10 минути бяха разменени два гола.

Русенци трябва да са по-доволни от резултата, с който беше ознаменувано присъединяването на Малин Орачев към треньорския щаб на Пламен Донев.


Мачът започна с лек домакински натиск. Но противно на игровата логика гостите можеха първи да отбележат гол. В 11-та минута Божидар Васев уцели дясната греда на вратата на Перниш след техничен удар.

Постепенно играта доби монотонен характер, макар и не лишена от битка. Малко преди почивката Мартин Камбуров се сблъска със стража на гостите Антонов, който се контузи и трябваше да бъде заменен.

Александър Томаш внесе корекции и неговите момчета започнаха второто полувреме много амбициозно. Гол на Мартин Камбуров беше отменен заради засада, но малко по-късно голмайсторът беше безпощаден.

Мартин вкара своя гол №193, след като беше намерен непокрит с близост до резервния вратар Конов. Това се случи в 50-тата минута.

Орачев не се примири и накара своите да тръгнат решително напред. Гостите изравниха в 59-тата минута. Карагерен получи пас от Шопов отляво и стреля силно под ъгъл. Топката се отби в двете греди попадна в непокрития Будинов, който не можеше да сбърка.

Томаш опита да спечели мача. Беройци упражниха натиск, но постоянно бяха под угрозата да бъдат хванати на контра. Въпреки здравата борба не се стигна до сериозно голово положение до края на срещата.

Равенството е успех за дебюта на Орачев. Амбициозният треньор е наясно, че нивата пред него е много дълга.

Берое остана на пето място с 25 точки. Дунав е 13-ти само с 11 точки и няма големи шансове да се пребори за място сред първите шест.

Снимка 253995

Източник: Официален сайт Берое