Ботев (Пд) взе реванш срещу Царско село за загубата си в Коматево и спечели с 3:0 гостуването на стадион "Славия" в Овча купел. "Канарчетата" играха дефанзивно, но с убийствени контри наказаха владеещия играта съперник.

Царско село - Ботев (Пд) 0:3, Антонио Вутов с два гола и попадение на Неделев от дузпа
на живо

Царско село - Ботев (Пд) 0:3, Антонио Вутов с два гола и попадение на Неделев от дузпа

"Канарчетата" ще търсят реванш за загубата си в Коматево

Домакините започнаха по-амбициозно и още в първите минути Карачанаков пропусна да открие от близо. След това Антуи направи зрелищен пробив отляво, но Георгиев спаси удара в него.

Деян Божилов, който замествше наказания Ферарио Спасов, беше прибрал своя отбор дълбоко и разчиташе на контри, което даде резултат. След хубав извеждащ пас Лазар Марин не можа да догони топката в игралното поле. Той продължи да играе и подаде назад към Антонио Вутов, който след особен удар заблуди загубилия равновесие Пласид и откри резултата в 25-ата минута.

Попадението не промени нищо. "Царете" продължиха да натискат и половината на Ботев заприлича на нива, въпреки прекрасния изглед на терена преди началото на срещата. Вутов вкара второ попадение в 36-ата минута. Той беше изведен веднага след центъра и успя технично да преодолее Пласид. Предпоследният пас на гостите не се получи, но топката остана в локва и даде шанс за продължаване на атаката.

Снимка 455287

Източник: LAP.bg

След почивката контрите на гостите станаха още по-опасни. Антонио Вутов пропусна да реализира хеттрик. Гостите затвориха добре подстъпите към вратата си и така и не допуснаха ново голово положение до края на срещата.

В 65-ата минута Тодор Неделев беше изведен зад защитата. Той подаде на Вутов, но Кавдански с цената на дузпа предотврати хеттрика на нападателя. Неделев хладнокръвно реализира наказателния удар и обезмисли мача.

Снимка 455290

Източник: LAP.bg

В оставащото време двата тима си направиха добра тренировка. "Царете" отправиха много далечни удари, но така и не стигнаха до почетно попадение.

Ботев (Пд) вече има 22 точки и вече може да мисли за Топ 6. Домакините останаха предпоследни с 15 точки.

Снимка 455288

Източник: LAP.bg