Ботев (Пловдив) победи Ботев (Враца) в първа плейофна среща от втората фаза на първенството. Мачът на Коматево завърши при резултат 3:2 в полза на домакините.

Точни за победителите бяха Неделев, разписал се на два пъти и Керчев, който си вкара автогол. Също той се разписа и за съперника, а освен него точен за врачани бе още и Домовчийски.

Двата тима попаднаха в Група "Б" на Първа лига, където са още Арда и Дунав. "Канарчетата" ще се борят с отбора от Кърджали за първото място, докато врачани и Дунав ще опитат да останат пред "драконите".

"Жълто-черните" със сигурност мислят и за предстоящия реванш от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пловдив) - Ботев (Враца) 3:2, гол на Неделев!
на живо

Ботев (Пловдив) - Ботев (Враца) 3:2, гол на Неделев!

"Канарчетата" приемат врачани днес от 21:00 часа

Първото полувреме далеч не бе най-активното и за двата тима през сезона. Футболистите не бързаха да организират атаките си, като започваха всяка от своето поле и пробваха постепенно да навлизат в полето на съперника.

В 12-ата минута Неделев прати пас като по конец към Шопов, който разстреля вратаря на врачани. Страничният съдия обаче бе вдигнал високо флага си, маркирайки засада. Повторенията показаха, че такава по-скоро има.

Четири минути по-късно статично положение за гостите внесе сериозен смут в състава на домакините, които не се разбраха по възможно най-добрия начин, получи се неприятно за тях разбъркване, в което Керчев бе най-съобразителен и вкара топката в мрежата, давайки изненадващо предимство в резултата на отбора на гостите.

В 20-ата минута бе отменен втори гол за Ботев (Пловдив). Този път точен беше Балтанов. Отново обаче страничният съдия реагира своевременно и попадението не беше зачетено.

При тежък сблъсък в средата на полувремето Тодор Неделев получи удар в главата. На първо време той продължи участието си в мача, но на няколко пъти излизаше до страничната линия, за да получи медицинска помощ.

Снимка 484564

Източник: LAP.bg

Засадите продължиха и до края на полувремето, като домакините така и не успяваха да върнат получения гол.

Неделев даде началото на обрата за домакините с попадение след само 3 минути от началото на втората част.

Малко след това Марин отклони неприятно центриране от корнер, топката рикошира в Керчев и влетя в мрежата за 2:1, като по този начин обратът на Коматево стана факт.

Влезлият като резерва Домовчийски обаче върна врачани в срещата с попадение в 72-ата минута. Опитният ветеран бе точен за тима си за пореден път през сезона и даде надежди на своя състав за нещо повече в мача.

Седем минути преди края обаче, с брилянтно изпълнение от далечно разстояние, Неделев оформи крайното 3:2.

Този резултат се запази, като така Ботев (Пловдив) си гарантира място в спора за бленуваната седма позиция в класирането. В Ботев (Враца) могат да бъдат доволни от представянето и характера си, демонстрирани далеч от собствения стадион.

Снимка 484566

Източник: LAP.bg