Ботев (Пловдив) записа третата си поредна победа в Първа лига, след като тази вечер се наложи с 2:1 над Черно море в мач от 12-ия кръг в първенството. Точни за "жълто-черните" бяха Антонио Вутов и Стивън Петков, докато за "моряците" почетно попадение отбеляза Мартин Минчев.

Ботев (Пд) - Черно море, 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Пд) - Черно море, 2:1 (Развой на срещата по минути)

Спорен гол донесе победа на "канарчетата"

"Канарчетата" стартираха срещата с атаки още от самото ѝ начало. След грешка в отбраната на "моряците", Макенджиев бе принуден да излезе и да изчисти топката, но тя попадна право в краката на Тодор Неделев, който с прехвърлящ удар опита да мушне топката в опразнената врата, но тя не попадна в очертанията на целта и излезе в аут. Малко след това, гостите отвърнаха чрез Радослав Василев, който се измъкна от двама съперникови защитници и остана очи в очи с Кайзер, но вратарят успя да чукне топката в последния момент след изстрела му и тя излезе в корнер.

Снимка 384727

Източник: LAP.bg

В 17-ата минута, Тодор Неделев изпълни по чудесен начин пряк свободен удар, изпращайки топката право към вратата, но Макенджиев излезе и боксира.

В 22-ата минута, Антонио Вутов откри резултата за домакините. Тодор Неделев разигра с Лъчезар Балтанов, нахлувайки в наказателното поле и опита да подаде към свой съотборник, но Мирослав Енчев допусна грешка при изчистването на топката, която попадна право в краката на Вутов, а той я довкара отблизо за 1:0.

Малко след попадението, Стивън Петков бързо имаше шанс да удвои, след като отбита топка попадна в него. Той веднага стреля от дъгата, но кълбото разтресе страничния стълб. Преди да изтекат редовните 45 минути, варненци имаха още една възможност да се върнат в мача преди почивката. Радослав Василев получи пас в дълбочина, измъкна се от пазача си и бързо стреля от много малък ъгъл. Кайзер обаче отрази удара му по брилянтен начин.

След подновяването на играта, след центриране на Филип Филипов, защитата на "моряците" се пропука и топката достигна до Стивън Петков, който бе точно пред Макенджиев. Кълбото тупна точно пред вратаря и той не се намеси по най-добрия начин първоначално, но след това успя да изчисти. Малко след това, Тодор Неделев центрира към Лъчезар Балтанов, а той чукна топката с пета към Стивън Петков. Голмайсторът на "канарчетата" стреля отблизо, но Мартин Костадинов спаси своя отбор, изчиствайки кълбото от голлинията.

В 52-ата минута, Тодор Неделев центрира от корнер към пеналтерията, където Джонатан Перейра успя да засече топката с глава, но тя така и не достигна до целта и рикошира в крака на Кристиан Димитров, след което попадна право в краката на Стивън Петков, който се разписа отблизо за 2:0. При попадението му обаче останаха съмнения за засада.

В 73-ата минута, Мартин Минчев успя да върне едно попадение за "моряците". Кононго подаде към своя съотборник, който финтира Антонио Вутов и отблизо се разписа за 1:2.

Броени минути преди да изтече редовното време, "моряците" получиха "златен" шанс да изравнят резултата, но Ндонгала пропусна. След центриране от корнер, Аристоте се извиси над всички в наказателното поле и засече топката с глава, но я изпрати встрани от вратата. Така отборът му си тръгва с празни ръце от визитата си в Пловдив.

След тази победа, Ботев (Пд) се нареди на петото място в Първа лига с актив от 20 точки, колкото има и четвъртият Берое. Черно море пък е девети с пет по-малко.