Отборът на Ботев (Враца) записа победа с 2:1 над Черно море в днешния мач от 14-ия кръг в Първа лига. Точни за домакините бяха Юлиан Ненов и Валери Божинов, докато единственото попадение за "моряците" отбеляза Жоржиньо.

Ботев (Враца) - Черно море, 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Черно море, 2:1 (Развой на срещата по минути)

Юлиан Ненов и Валети Божинов донесоха успеха на домакините

Двата отбора не успяха да впечатлят с изявите си през първото полувреме. Опасни атаки пред една от двете врати почти липсваха. В 13-ата минута, Валери Божинов се възползва от разбъркване в пеналта и веднага стреля към вратата, но Андраде успя да блокира в последния момент и топката излезе в корнер. В 22-ата, Радослав Василев проби отдясно, но не успя да стреля към вратата и опита да комбинира с Мартин Минчев. Пасът обаче бе неуспешен. 

Малко след това, и Зехиров разочарова с изпълнението си от пряк свободен удар, след който топката излезе в аут. В 31-ата минута, Ради Василев не успя да засече добре с глава центриране на Кононго, който проби отдясно и атаката на "моряците" бързо приключи. 

В добавеното време, Мариан Иванов се озова на много добра позиция след изпълнение на фаул и отправи много коварен удар с глава, но топката така и не намери очертанията на целта. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

Второто полувреме бе далеч по-активно. В 48-ата минута, домакините имат претенции за дузпа заради игра с ръка на Стефан Станчев в наказателното поле. Станислав Тодоров обаче не отсъди нищо. Малко след това, Георги Божилов опита да изненада Костов, но той се справи по чудесен начин, след което настъпи хаос в наказателното поле и Ради Василев веднага се възползва от това и шутира мощно към вратата, но стражът на врачани отново се справи блестящо. В 56-ата минута, Краси Костов отново бе на висота, след като Зехиров изпълни по перфектен начин пряк свободен удар. Вратарят обаче не позволи топката да премине голлинията.

В 60-ата минута, врачани най-накрая откриха резултата. Валери Божинов изведе Емил Стоев на идеална стрелкова позиция, той обаче реши да смени посоката на атаката и комбинира с Юлиан Ненов, който с прецизен удар преодоля Макенджиев за 1:0.

Само четири минути по-късно, Валери Божинов удвои. Ненов пусна пас към нападателя, а неговата задача се оказа доста лесна - да мушне топката в опразнената мрежа - 2:0.

В 71-ата минута, резултатът вече бе намален, след като Жоржиньо получи много хубав пас от Васил Панайотов, овладя технично топката и отблизо я изпрати във вратата за 1:2. Нападателят влезе в игра броени минути преди да успее да се разпише.

До края на срещата, "моряците" така и не успяха да отбележат второ попадение, или дори да достигнат до обрат, и пропуснаха своя шанс да влязат в шестицата.

След тази победа, Ботев (Враца) зае 10-ото място във временното класиране в Първа лига с 15 точки, докато Черно море е седми с 18.