Ботев (Враца) победи Витоша (Бистрица) с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Единственият гол на стадион "Христо Ботев"  бе дело на Валери Домовчийски в 61-ата минута. Домакините изиграха силно второ полувреме и въпреки изгонването на Ивайло Михайлов в края на срещата успяха да стигнат до успеха. 

С трите точки отборът на Сашо Ангелов събра 27 пункта и заема осмо място във временното класиране. "Тигрите" са 11-и с 20 точки.

Ботев (Враца) - Витоша (Бистрица) 1:0
на живо

Ботев (Вр) - Витоша 1:0, гол на Домовчийски

Тимът приема Витоша в мач от първия пролетен кръг на първенството

Двубоят започна по-добре за гостите. В 3-ата минута Костов изби удар на Садула. Три минути по-късно Милев овладя топката след центриране от пряк свободен удар, но стреля опасно покрай вратата.

В 20-ата минута Валери Домочийски се разписа, но попадението му бе отменено заради засада. Минутите до края на полувремето бяха доста скучни. В 33-ата минута Ивайло Лазаров се опита да изненада Костов от пряк свободен удар, но вратарят улови. 

В 38-ата минута опасен удар на Даниел Генов бе спасен от Василев. Четири минути по-късно удар на Лъчезар Котев по диагонала мина покрай вратата.

Снимка 406942

Източник: LAP.bg

Втората част започна в бавно темпо. Картината се промени в 61-ата минута, когато Валери Домовчийски откри резултата. Врачани организираха отлична атака. Емил Стоев получи топката отляво и намери резервата Георги Вълчев. Халфът продължи за Петър Атанасов, който изведе Домо, който с прецизен удар не остави шансове на Василев. 

Попадението донесе оживление в играта на домакините. Опасен удар на Стоев бе блокиран. В 69-ата минута Петър Атанасов получи топката в наказателното поле и опита удар от воле, който вратарят на Витоша изби в корнер. Три минути след това удар от дистанция на Генов не затрудни Василев.

В 79-ата минута Ботев можеше да реши всичко в мача. Атанасов бе оставен непоктрит в наказателното поле и нанесе удар след отличен пас на Домовчийски, но стражът на гостите изби с крак. 

Снимка 406933

Източник: Facebook

В 88-ата минута капитанът на Ботев Ивайло Михайлов бе изгонен, след като извърши нарушение в центъра на терена и получи втори жълт картон. 

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и домакините стигнаха до заслужен успех.