Отборът на Ботев (Враца) записа изключително атрактивна победа над Витоша с 5:2 при тазвечершното гостуване в Бистрица. Това бе и последната среща от 30-ия кръг в Първа лига и определено бе достоен завършек...

Точни за врачани бяха Емил Стоев, който заби хеттрик в рамките на едно полувреме, Валери Домовчийски и Даниел Генов. За "тигрите" пък се разписаха Георги Купенов и Григор Долапчиев.

Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца), 2:5 (Развой на срещата по минути)

Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца), 2:5 (Развой на срещата по минути)

Врачани ще играят в Първа лига и догодина

Абсолютно шеметно първо полувреме "изнесоха" двата отбора! Цели седем гола бяха отбелязани за 45 минути, но два от тях бяха отменени заради засада. Още във втората минута, падна първото попадение - след изминали едва 30 секунди, врачани стигнаха до гол чрез Валери Домовчийски, но страничният съдия вече беше вдигнал своя флаг за засада. След повторението се видя, че решението му е правилно. 

Две минути по-късно, Емил Гъргоров беше изведен в предни позиции след много хубав пас. Бадема успя да се справи с Андреас Васев, но не и да стреля по най-добрия начин към вратата. Васев също "омекоти" удара и опасността пред стража премина без проблем, след като той хвана топката. В седмата минута, още един гол на гостите беше отменен, след като второ попадение на Валери Домовчийски не беше зачетено заради засада.

Снимка 419669

Източник: LAP.bg

В 15-ата минута, врачани най-накрая откриха резултата. Валери Домовчийски беше изпуснат от защитата на "тигрите" и остана сам срещу вратаря. Нападателят шутира от границата на наказателното поле, но Християн Василев отрази удара му. За негово нещастие обаче, топката попадна право в краката на Емил Стоев, който не сгреши при добавката с много мощен изстрел - 1:0.

Малко след това, Четин Садула пусна топката към Тодор Гочев, който реши да комбинира с връхлитащия към наказателното поле Емил Гъргоров, който обаче отново не успя да се възползва по най-добрия начин от ситуацията и резултатът остана непроменен. Две минути по-късно, гостите удвоиха аванса си. Емил Стоев засече топката от движение след центриране на Симеон Мечев, като не остави никакви шансове на Християн Василев, който успя да чукне леко кълбото преди халфът да стреля. Полузащитникът обаче шутира много мощно към вратата му и отбеляза втория си гол в мача - 2:0.

180 секунди по-късно, Домовчийски направи резултата класически. Петър Атанасов пусна хубав пас към нападателя, Тодор Гочев го изпусна, и той успя да матира Християн Василев, реализирайки първото си редовно попадение в този мач - 3:0.

Снимка 419666

Източник: LAP.bg

Този път ответната реакция не закъсня. След половин час игра, "тигрите" намалиха изоставането си. Георги Купенов засече топката след хубаво центриране на корнер и с глава я изпрати в мрежата - 1:3.

В 41-ата минута обаче, Емил Стоев оформи своя хеттрик в срещата и покачи на 4:1 за врачани. Халфът получи пас от Валери Домовчийски, технично преодоля отбраната на бистричани, и отблизо мушна топката в мрежата. Веднага последваха претенции на "тигрите" за засада, но такава нямаше. До края на полувремето, резултатът не беше променен отново.

Още със стартирането на второто полувреме, сценарият се повтори и беше отбелязано попадение, този път напълно редовно. Иван Вълчанов центрира към наказателното поле, където оставен непокрит беше Григор Долапчиев, който с глава изпрати топката в далечния за Християн Василев ъгъл, намалявайки резултата на 2:4.

В 53-ата минута, Емил Гъргоров получи трети шанс да се разпише, но този път гредата го спря. Бадема стреля много опасно с глава, но топката така и не попадна в очертанията на вратата. Десет минути по-късно, Долапчиев опита да изненада съперниковия вратар, но до нов гол не се стигна, тъй като ударът му беше доста неточен. 

Напълно нормално, до края на мача темпото леко поспадна, атаките не бяха толкова остри. Въпреки това, гостите достигнаха и до пето попадение дълбоко в добавеното време , когато Даниел Генов оформи крайното 5:2

След тази победа, Ботев (Враца) събра актив от 41 точки на второто място в Група А на Втората осмица в Първа лига, докато Витоша (Бистрица) е на третата позиция с 31.

Снимка 419670

Източник: LAP.bg