Черно море приема Ботев (Враца) в среща от efbet Лига. Задачата пред треньора на варненци Илиан Илиев в двубоя не е никак лека.

"Моряците" трябва задължително да спечелят трите точки, ако не искат да изостанат в борбата за първата шестица, но трябва да го направят на фона на сериозна кадрова криза, сполетяла състава.

Наставникът трябва да нареди боеспособна формация в отсъствието на цели 8 играчи, които отпаднаха от групата за мача.

Илиан Илиев определи групата на Черно море за предстоящия мач с Ботев (Враца)

Илиан Илиев определи групата на Черно море за предстоящия мач с Ботев (Враца)

В лагера на "моряците" имат куп кадрови проблеми

Заразени с коронавирус са двамата вратари Георги Георгиев и Иван Дюлгеров, както и Дани Кики.

От различни контузии пък страдат Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Влатко Дробаров, Родриго Енрике и Исмаил Иса.

Снимка 503218

Източник: LAP.bg

Така на вратата на варненци ще застане 19-годишният Иван Дичевски, който до този момент има 2 мача в професионалната си кариера.

Иван Дичевски: Готов съм! Няма никакво място за притеснения

19-годишен ще пази за Черно море срещу Ботев (Враца)

"Имам вече два официални мача зад гърба си"

Последната му изява в Първа лига беше в края на юни у дома срещу Етър (2:2). Негова резерва пък ще бъде Стефан Петков от школата на клуба.

Кой е фаворит в мача, може да видите тук!

Големи са проблемите и в центъра на защитата. Заради отсъствието на Станчев, Енчев и Дробаров, на практика единствената опция пред Илиан Илиев за партньор на капитана Даниел Димов е Емил Янчев.

Номинално 21-годишният футболист е вътрешен полузащитник, но позицията на централен бранител не му е чужда. По-добре стоят нещата за Черно море в средата на терена, където изборът на треньора е по-съществен.

Цветомир Панов преподписа с Черно море

Цветомир Панов преподписа с Черно море

С екипа на варненци Панов е изиграл 50 мача за първенство

В центъра на халфовата линия ще играят Стефан Велев и Васил Панайотов, а пред тях в ролята на плеймейкър ще влезе Илиан Илиев-младши.

Двата фланга на "моряците" в предни позиции ще имат изцяло португалски облик в лицето на Родриго Вилела и Леандро Андраде, а голмайсторът Матиас Курьор ще действа на върха на атаката в търсене на поредните си попадения през този сезон.

Въпреки всички проблеми, на "Тича" не могат да си позволят да не победят в трета поредна среща, ако не искат да си направят доста трудна целта, която са си поставили. В момента Черно море изостава на 3 точки от Арда и Берое, които обаче имат и по мач по-малко.

БФС иска Илиан Илиев за нов национален селекционер?

БФС иска Илиан Илиев за нов национален селекционер?

Другият вариант е Александър Димитров

Междувременно двама титуляри до последно ще държат в шах треньора на Ботев (Враца) Антони Здравков за днешното гостуване. Това са офанзивните футболисти и основни фигури в състава - Даниел Генов и Петър Атанасов.

Те са с контузии, но тръгнаха с отбора за Варна, а Сухия се надява, че ще са готови, защото в противен случай положението за врачани става доста сложно. Аут заради контузия е капитанът и основен нападател Валери Домовчийски. Той наскоро хвърли ботуша, който му помагаше за по-бързо възстановяване.

Валери Домовчийски се завръща в игра през декември

Валери Домовчийски се завръща в игра през декември

Може да вземе участие още в двубоя срещу Локомотив (Пд)

С коронавирус е титулярният вратар Красимир Костов, докато стълбът в отбраната Венцислав Керчев е наказан. Той бе изгонен при разгрома с 5:1 над Арда на 2 ноември.

След това обаче мачът на врачани със Славия бе отложен заради многото заразени при столичани и така бранителят не можа да изтърпи санкцията си.

Заразата с COVID-19 достигна и до Ботев (Враца)

Заразата с COVID-19 достигна и до Ботев (Враца)

Тренировъчният процес ще бъде подновен

След контузия се връща опитният Христо Златински, но той все още не е готов на сто процента и почти сигурно ще остане резерва.