Отборите на Черно море и Пирин ще дадат началото на второто завъртане в Първа лига. Трите точки са от значение и за двата тима, тъй като допуснаха поражения в последните си шампионатни срещи.

"Моряците" сложиха край на успешната си серия след загуба от Левски в столицата, докато в нервен мач на стадион "Лазур" в Бургас, Пирин падна тежко с 1:3 от Нефтохимик. Статистиката е изцяло в полза на домакините, които никога досега не са губили мач, когато посрещат "орлетата". Благоевградчани трябва да играят и за своя старши-треньор - Стефан Генов, който след поредицата от слаби резултати може и да се сбогува със своята работа.

Гонзо замени контузените преди мача с Пирин

Гонзо замени контузените преди мача с Пирин

Йосков в групата за двубоя

Поради наказания срещата за гостите пропускат опитните Орлин Старокин и Антон Костадинов. В атака пък предимно ще се разчита на бързите Дани Младенов и Тони Тасев, които от началото на кампанията обаче не демонстрират някаква завидна класа.

Георги Иванов за кой ли път ще трябва да се оправя без своя нападател - Бакари. Испанецът от гамбийски произход се контузи срещу Левски и неговото място днес ще бъде заето от Марек Кузма. Наказан за варненци пък е твърдият титуляр Онджей Сукуп, като на негово място по фланга ще бъде преместен универсалният - Стефан Станчев.

Треньорът на Пирин четка нападател на Черно море

Треньорът на Пирин четка нападател на Черно море

"Харесвам много Марек Кузма", каза Стефан Генов

Главен арбитър на срещата е Станислав Тодоров от Шумен, с помощници Мартин Димитров и Николай Христов. Събитията зад двете врати ще следят Стефан Павлов и Димитър Желязков. Делегат на БФС е Иван Манoлов, а съдийски наблюдател е Георги Нарлев.