Дунав (Русе) и Царско село дадоха началото на третия кръг от efbet Лига. Двубоят между двата тима приключи с успех за домакините с 3:1.

Точни за русенци бяха Лазаров, Селеменев и Мартин Кавдански, който откри резултата, пращайки топката в собствената си врата.

Родни Антуи вкара за крайното 3:1 малко преди края на двубоя, разписвайки се със странична ножица.

Двата тима не започнаха шампионата по най-добрия начин. Русенци записаха две загуби - от Левски и Ботев (Пловдив). Благой Макенджиев допусна 7 гола в тези два мача.

Новакът Царско село пък се изправи срещу Лудогорец още в първия кръг и очаквано загуби с 0:2. В следващия си двубой момчетата на Никола Спасов записаха първа точка в елита, правейки равен 0:0 с другия дебютант - Арда.

Днес те нямаха подобна успеваемост.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Дунав - Царско село 3:1, гол на Антуи със странична ножица!
на живо

Дунав - Царско село 3:1, гол на Антуи със странична ножица!

Последната победа на русенци на собствен терен бе на 19 април

Първото полувреме стартира с натиск на състава на гостите. Те се опитваха да пресират опонента си основно с флангови атаки и центрирания в полето на Макенджиев.

Стражът на домакините бе на висота, като на два пъти се намеси добре още в началото на срещата.

Родни Антуи се оказа най-сериозната заплаха за русенци, като въпреки бавното си придвижване по терена, той някак успяваше да се освободи от опеката на бранителите пред себе си и на два пъти да стреля опасно.

В 25-ата минута най-дейният състезател на терена Стефан Христов напредна по десния фланг и центрира остро, Кавдански се опита да се намеси и да избие топката в корнер, но вместо това я прати в мрежата на собствения си вратар, който очевидно бе изненадан от случващото се.

Тук някъде набезите на Царско село намаляха драстично, а до почивката на игрището сякаш имаше само един отбор - този на домакините.

Пет минути преди паузата Стефан Христов се отчете с нов пробив и чудесно подаване към Ивайло Лазаров, който останал сам срещу опразнената пред себе си врата нямаше как да сгреши и удвои преднината на състава си.

В самия край на полувремето Ахмедов можеше да вкара за 3:0, но стреля прекалено силно. След това и Христов направи същото, а малко по-късно арбитърът Димитров даде последен сигнал за първата част от двубоя.

Четири минути след почивката Селеменев получи добро извеждащо подаване от голмайстора Христов, напредна и с прецизен изстрел не остави шансове на Чворович, покачвайки на 3:0.

Тук бе сложен окончателен край на интригата в двубоя, като въпросът бе с каква разлика ще завърши мачът в полза на домакините.

Дори появата на Балджийски в състава на гостите не доведе до промяна в игровото поведение на тима, в положителна за Царско село насока.

Крайното 3:1 оформи Родни Антуи, който засече с ефектна странична ножица кълбото в мрежата на Макенджиев пет минути преди последния съдийски сигнал.

Предишната победа на Дунав на собствен терен бе на 19 април, като оттогава последваха 1 равенство и 3 загуби в Русе, с едва един отбелязан гол от домакините.

Днес на тази негативна тенденция бе сложена точка.

Снимка 435946

Източник: LAP.bg