Отборите на Левски и Етър се изправят един срещу друг в решителен бараж, който ще излъчи последният български представител в квалификациите на Лига Европа. Поради по-предното си класиране в шампионата, вековниците ще имат и домакинското предимство в тази толкова интересна среща.

Докторът на Левски за живота в клуба, тежките травми, спортната медицина у нас и пицата и бирата след мач

Докторът на Левски за живота в клуба, тежките травми, спортната медицина у нас и пицата и бирата след мач

Мариян Добрев даде любопитно интервю

А тя се явява и директна битка за около 500 хил. лева. По толкова получават отборите, участващи е първия предварителен кръг на гореспоменатата надпревара. Точната сума, която от УЕФА отпускат на клубовете е 240 хил. евро.

Валери Божинов: Всичко заедно до последе дъх!

Валери Божинов: Всичко заедно до последе дъх!

Нападателят призова за подкрепа срещу Етър

На пръв поглед домакините са смятани за абсолютен фаворит. И ако не заради някаква страховита игрова форма, то поне от опита, натрупан по време на такива баражни мачове. В историята на родния футбол те са точно два и биват спечелени именно от "сините" - първо с дузпи над Верея, а година по-късно и 4:1 над Черно море.

Георги Тодоров: Петър Хубчев ще сложи ред в Левски, спекулациите за нови попълнения не ни помагат

Тодоров: Хубчев ще сложи ред в Левски, спекулациите за нови попълнения не ни помагат

"Не е нормално Левски да допуска 37 гола"

За днешната среща столичани няма да могат да разчитат на Ейолфсон, Буш, Вашчук и Белмонт. Последните трима вече не са част от столичния гранд. След получената почивка срещу Берое, в игра за левскарите се завръщат Ники Михайлов, Иван Горанов, Живко Миланов, Хали Тиам, Паулиньо и Станислав Костов. Наказанието си от една среща изтърпя и португалският бранител Нуно Рейш.

Красимир Балъков: Левски има повече опит от нас в баражите

Балъков: Левски има повече опит от нас в баражите

"В този мач ситуацията е "каквото дойде"

Етър също ще трябва да се оправя без част от своите футболисти. Визитата на "Герена" пропускат Ерик Почански, Никола Колев и Иван Петков. Баражът се явява и последен мач за Красимир Балъков като треньор на "болярите", като от утре той ще се заеме с новите си задължения на национален селекционер. В състава "виолетовите" като титуляри започват бившите левскари - Георги Сърмов и Даниел Младенов.

С наряд за отговорния мач е Волен Чинков, с помощници Георги Тодоров и Дениз Соколов. Четвърти арбитър е Никола Попов, а работата на реферите зорко ще следи Иван Вълчев.

Левски и Етър в спор за близо 500 хил. лева

Левски и Етър в спор за близо 500 хил. лева

Толкова получава всеки отбор в първия предварителен кръг на Лига Европа