Левски посреща Етър в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Срещата е днес от 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Сините" победиха Черно море с 3:2 като гости в миналия кръг и ще се опитат да затвърдят добрите впечатления, които оставиха с играта си на "Тича" срещу "болярите". 

"Виолетовите" нямат победа под ръководството на Красимир Балъков. В четвъртък великотърновци измъчиха ЦСКА, но допуснаха поражение с 1:2 след късен гол на Енрике. 

Левски подобри атаката, Паулиньо може да се окаже трансферен удар

Левски подобри атаката, Паулиньо може да се окаже трансферен удар

Прочетете анализа на Мишо Вълчев

Треньорът на Левски - Делио Роси изненадващо остави извън групата за мача един от най-добре представящите се играчи след подновяването на първенството - Станислав Костов, въпреки че той няма здравословни проблеми. В състава се завръщат Габриел Обертан, който е напълно възстановен от травмата си и изтърпелия своето наказание Холмар Ейолфсон. На вратата отново ще застане Николай Кръстев, след като капитанът Божидар Митрев все още не е готов за игра.

Делио Роси определи избраниците за мача с Етър

Делио Роси остави Костов извън групата за мача с Етър

Вижте групата на "сините"

Любопитно е кой ще замени Милош Цветкович отдясно на отбраната. Сърбинът получи пети жълт картон срещу Черно море и ще почива един мач. Опциите пред Роси са младокът Ивайло Найденов, както и преместване на един измежду Афонсо Фигейредо и Иван Горанов. В халфовата линия ще се завърне Филипе Нашименто, който ще заеме мястото на Жорди Гомес. Испанецът, както и Васил Панайотов са застрашени да пропуснат дербито с ЦСКА, ако получат жълт картон. 

В състава на Етър след изтърпяно наказание се завръщат Пламен Гълъбов и Алиуне Бадара. Със санкция обаче е Яни Пехливанов.