Славия приема Левски в най-старото столично дерби днес от 20:15 часа. Двубоят на "Овча Купел" е от 9-ия кръг на efbet Лига. 

Двата тима не се намират в добро моментно състояние. В последния кръг "сините" записаха равенство 0:0 у дома срещу Ботев (Враца), докато "белите" отстъпиха с 1:2 на Монтана. 

Славия е на предпоследно място във временното класиране с едва 4 точки, докато Левски е осми с 11 точки. 

Филип Кръстев все още не е сигурен за дербито с Левски

Кръстев все още не е сигурен за дербито с Левски

За включването му в състава ще се решава в часовете преди срещата

Повторен дебют начало на домакините ще направи Александър Тарханов. Руският специалист няма да може да разчита на двама основни играчи - Милен Гамаков и Филип Кръстев. На вратата ще застане Георги Петков, а пред него в отбрана ще играят Андреа Христов, Виячки, Радослав Терзиев и Попадийн. В средата на терена ще бъдат Бенгюзов и Карабельов. По крилата ще нападат Емил Стоев и Радослав Кирилов, а в атака ще бъде Димитър Рангелов. 

Треньорът на Левски Георги Тодоров не може да разчита на близнаците Цоневи. Извън групата ще останат още Станислав Иванов и Илия Юруков. На вратата ще бъде Николай Михайлов, а в отбрана пред него ще действат Найденов, Алекс Петков, Атанасов и Стаматов. В центъра на терена повторен дебют ще направи Мартин Райнов. До него най-вероятно ще застане Даске. На върха на атаката ще видим Найджъл Робърта, а зад него ще действа Андриан Краев. По двете крила ще нападат Паулиньо и Здравко Димитров.

Билети по 10 лева за Славия - Левски

Билети по 10 лева за Славия - Левски

Вратите на стадион "Славия" ще отворят час преди началото на мача