Отборите на Левски и Верея се изправят един срещу друг в късния петъчен двубой от програмата на Първа лига. Столичани са в ролята на абсолютния фаворит, като всичко друго освен разгром над съперника, ще се смята за неочакван провал.

Домакините влизат в този двубой след болезнената загуба от Лудогорец с 1:2. Тя ги свали и от върха в класирането, което със сигурност не е по вкуса на Славиша Стоянович и компания. Макар и срещу последния, "сините" ще имат сериозен стимул за триумф, тъй като на трибуните се очакват най-малко 10 000 зрители.

Милош Цветкович с най-малка заплата от защитниците в Левски

Милош Цветкович с най-малка заплата от защитниците в Левски

Сърбинът е най-нископлатен от карето титуляри

Причината за това е, че ръководството на Левски пусна билети от цена 1 лев, отблагодарявайки се по този начин за мощната фенска подкрепа в Разград преди седмица.

Вековниците имат леки проблеми около своя състав. И днес в игра няма да видим контузените Илия Димитров, Серджиу Буш и Ривалдиньо. Един от най-добрите играчи на клуба - Паулиньо пък ще премине късен фитнес тест преди да се разбере има ли шанс да запише минути на "Герена".

Стига с тази дъвка за "вратарски проблем" в Левски

Стига с тази дъвка за "вратарски проблем" в Левски

На "Герена" си имат момче с достатъчно голям потенциал да бъде №1 под рамката

Напрежение има около титулярния страж - Мартин Полачек, за който спокойно може да заявим, че с изявите си закопа левскарите срещу Лудогорец. Ако на вратата днес започне Божидар Митрев, то той ще бъде посрещнат с бурни аплодисменти от "сините" привърженици.

Верея демонстрира признаци на живот, най-вече заради начина, по който бе постигнато равенството с Ботев (Враца). Интернационалната селекция на Небойша Миличич обаче все още си има своите проблеми, като при "лъвовете" продължава да тече смяна на собствеността. Говори се за мистериозни руски бизнесмени, но все още няма нищо конкретно...

Иван Колев: Левски е фаворит, но трябва да внимава срещу Верея

Иван Колев: Левски е фаворит, но трябва да внимава срещу Верея

"Стават изненади"

Официален дебют за заралии пък може да направи словашкият централен защитник Томаш Кошут. На терена ще видим и дошлият от Локомотив (Пд) - Дино Мартинович. Допълнителна мотивация срещу Левски ще имат капитанът Антон Огнянов, Георги Георгиев, Стефан Аличков, Майкъл Тевия и Иво Иванов, които в определен период от своята кариера са били част от "синия" гранд.

Главен съдия на срещата е Радослав Гидженов от Пловдив, с помощници Станимир Илков и Мирослав Желев. Делегат на БФС е Делян Асенов, а работата на реферите зорко ще следи Йордан Иванов.

Антон Огнянов: Верея излиза с нагласата да вземе нещо срещу Левски

Антон Огнянов: Верея излиза с нагласата да вземе нещо срещу Левски

"На "Герена" се играе зверски трудно"