Отборът на Локомотив (Пд) постигна трета поредна победа в Първа лига. Селекцията на Бруно Акрапович спечели гостуването си на Витоша (Бистрица) с 3:0, като това не променя по никакъв начин съдбата на двата тима, които ще се подвизават във втората осмица по време на плейофите.

Снимка 412721

Източник: LAP.bg

Ранният неделен мач беше решен с попадения на Бахтич , Митко Илиев и Ален Ожболт след почивката. По този начин Локо успя да материализира своето числено превъзходство, тъй като домакините останаха с човек по-малко след директен червен картон на Михаил Милчев в 32-ата минута. Витоша можеше и да промени развоя на събитията, ако още при резултат 0:1, страничната греда не бе ударил Четин Садула.

Първото по-интересно положение в мача дойде след нестандартно изпълнение на Момчил Цветанов. Крилото стреля от фаул, при почти нулев ъгъл, но така завъртя коженото кълбо, че принуди Християн Василев да избива в корнер.

ЦСКА победи Берое с 2:0 у дома

ЦСКА мина лесно през Берое

"Червените" нанесоха трета поредна загуба на старозагорци

Витоша искаше да сюрпризира своя съперник с разсичащ пас в 19-ата минута. Стефан Христов изскочи зад гърба на далеч по-здравия от него Стивън Езе. Миг по-късно пък нигериецът поправи своята грешка, блокирайки изстрела на вражеския нападател. Малко след това пък Мартин Луков демонстрира стабилност, след като се намеси решително при изстрел от средно разстояние на Четин Садула.

Гостите от Локомотив можеха да станат за смях в 24-ата минута, когато неразбирателство между Езе и Луков без малко не завърши с автогол. Африканецът върна толкова силно към своя вратар, че на Мартин се наложи да прави спасяване с крак, а не просто да изрита спокойно напред.

Снимка 412714

Източник: LAP.bg

Неприятна новина сполетя треньорския щаб на Витоша в 30-ата минута, когато един от най-добрите футболисти на "тигрите" - Ивайло Лазаров се контузи и на негово място се появи Георги Амзин.

Лудогорец разби Септември с 6:0

Лудогорец няма милост! "Орлите" разбиха Септември с 6:0!

Шверчок и Марселиньо над всички с по две попадения

Все по-мрачно за бистричани обаче стана в 32-ата, когато Михаил Милчев беше изгонен с директен червен картон. Централният защитник нямаше какво друго да направи, след като спря откъсващия се сам срещу вратаря Бахтич. Въпросният бе изведен по отличен начин в коридор от Димитър Илиев.

Спокойният неделен мач доби нотки на истинско напрежение, след като в 38-ата минута Буна беше бутнат в рекламните пана, а миг по-късно поиска обяснение от Тодор Гочев. Съдията Кабаков се намеси навреме и потуши скандала между тях с по жълт картон.

Снимка 412722

Източник: LAP.bg

До паузата Витоша пробва да промени статуквото с добрия пробив на Петко Цанков. Изстрелът му, за негово съжаление, намери ръкавиците на Луков.

Витоша - Локомотив 0:3 (Развой на срещата по минути)
на живо

Витоша - Локомотив 0:3 (Развой на срещата по минути)

Интересен сблъсък в Бистрица

"Смърфовете" промениха статуквото след отбелязания от тях гол в 66-ата минута. Всичко започна с отлична атака на локомотивци, като ударът на Илиев беше избит от голлинията. Офанзивният устрем на плодвидвчани обаче продължи, като Буна беше намерен на далечната греда, като от своя страна той реши да подаде към Бахтич. Макар и трудно, топката стигна до балканеца, който я "прибра" срещу връхлитащ защитник на Витоша и след това отблизо не остави никакъв шанс на Василев.

Инкасираният гол "събуди" момчетата на Росен Кирилов, които заиграха много смело в предни позиции. "Тигрите" бяха близо до изравняването в 80-ата минута, когато Четин Садула пробва да повтори сценария от попадението си срещу Берое в предишния кръг. Този път обаче всичко приключи с негов тежък шут в дясната греда на Луков.

Левски спечели гостуването си на Верея с 4:3

Левски се върна на победния път, но допусна цели три гола от "боксовата круша" на Първа лига

Двубоят на "Трейс Арена" беше белязан от седем попадения, две дузпи, двама дебютанти, червен картон и головото завръщане на Валери Божинов

Интригата в този двубой приключи в 82-ата минута, когато резултатът в полза на Локо беше удвоен. С оглед развоя на мача, отбраната на Витоша неглижира своите действия, а това коства и много за хората на Росен Кирилов. В гореспоменатия период от съперничеството, Ален Ожболт излезе сам срещу вратаря, като прояви колегиалност и продължи за напълно самичкия Митко Илиев. За капитанът пък бе въпрос на само едно докосване, за да покачи до 0:2.

Снимка 412718

Източник: LAP.bg

До края гардът на бистричани съвсем падна, като това позволи и на Ален Ожболт да попадне сред голмайсторите. Това се случи след негов хубав индивидуален пробив в 90-ата минута.

Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) не се победиха - 1:1

След здрава битка: Десет от Ботев (Вр) оцеляха в Пловдив, "канарчетата" с трети пореден хикс

Тодор Неделев пропусна да се разпише от дискусионна дузпа