Лудогорец и Локомотив (Пловдив) не се победиха на "Лаута" в среща от efbet Лига. Спорът между двата тима завърши при резултат 1:1.

Двата гола бяха реализирани само в рамките на четири игрови минути през втората част на двубоя.

След час игра Карагарен даде преднина на "смърфовете", но равенството бе възстановено малко по-късно от Вандерсон.

И за двата отбора предстоят важни мачове в европейските клубни турнири, което наложи те да започнат с малко по-различни от обичайните си състави днес.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 1:1, Вандерсон изравнява резултата!
на живо

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 1:1, Вандерсон изравнява резултата!

Начало на сблъсъка

Първото полувреме предложи по няколко много сериозни положения за откриване на резултата и пред двете врати.

Дан Битон бе големият длъжник в състава на гостите, като не успя да се разпише от бялата точка. В 10-ата минута Лудогорец получи право да изпълни дузпа, заради нарушение срещу Сисиньо. Зад топката застана Битон, чийто изстрел бе вещо спасен от блестящия в този двубой Пиргов.

В 15-ата минута Вандерсон стреля силно от свободен удар, но кълбото се отби в дясната греда на вратата, пазена от опитния страж на домакините.

Осем минути след това Анте Аралица бе в центъра на събитията, за негово съжаление с отрицателен знак. Той бе изведен очи в очи с Пламен Илиев, но не успя да го преодолее.

Десетина минути преди почивката безупречният до този момент Стивън Езе се опита да избие топката при поредното прострелно центриране в наказателното поле, но вместо да успокои вратаря си, той го напрегна неимоверно, насочвайки кълбото право във вратата му. Бързата намеса на Пиргов обаче спаси Локомотив от получаване на нелепо попадение.

Снимка 437197

Източник: LAP.bg

Три минути преди почивката Езе за пореден път се включи в атака на своя отбор. Оказа се без опека в наказателното поле той стреля с глава, а топката "кацна" върху напречната греда на вратата на Илиев. Страничният съдия обаче бе вдигнал флага си, маркирайки засада на Езе.

В определени моменти от мача притежанието на топката достигаше до 71% в полза на Лудогорец. Въпреки това пловдивчани имаха своите добри възможности за отбелязване на гол. До реализирането на такъв обаче преди почивката така и не се стигна.

Резултатът беше открит след точно час игра, когато влезлият като резерва Карагарен разстреля Илиев от близка дистанция, без да му остави шансове за адекватна реакция.

Това се случи след двойно подаване с друга резерва на "смърфовете" в мача Ален Ожболт.

Сао 4 минути след откриването на резултата Вандерсон изравни, възползвайки се от пролука в защитата на съперника.

Футболистът на Лудогорец се отчете с точен изстрел по диагонала, връщайки отбора си в срещата.

Треньорите извършиха редица промени, като особено в редиците на око промяната бе отличителна, предвид факта, че на игрището се появиха обичайните титуляри за тима.

Това повлия неимоверно върху представянето на пловдивчани, които заслужено стигнаха до точката в мача.

Снимка 437199

Източник: LAP.bg

Лудогорец остава на върха, а Локомотив - в Топ 6 на подреждането на елитната ни футболна дивизия.