Локомотив (Пловдив) победи Етър с 1:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Срещата бе от група "Б" на втората осмица, а след този успех "черно-белите" и на теория си гарантираха мястото в елита и през следващия сезон. Единственото попадение на стадиона в парк "Лаута" вкара Димо Бакалов в 73-ата минута. 

"Смърфовете" имаха още няколко добри възможности за попадение през първото полувреме, но те бяха пропилени от Веселин Марчев и Анте Аралица. 

Локомотив събра 36 точки и заемат второто място в групата, на 2 от първия Септември. "Болярите" са трети с 24 пункта.

Локомотив (Пловдив) - Етър 1:0
на живо

Локомотив (Пловдив) - Етър 1:0, Димо Бакалов откри резултата

"Черно-белите" победиха "болярите" на два пъти през редовния сезон

Срещата започна равностойно, като в първите минути липсваха голови положения пред една от двете врати. В 20-ата минута Мане стреля от пряк свободен удар, но Пиргов се справи и изби.

Две минути по-късно Аралица нанесе удар с глава, който Гргич парира. В 27-ата минута удар на Батрович от чудесна позиция излезе аут.

Постепенно домакините взеха инициативата и създадоха няколко опасни положения пред вратата на "болярите". Стражът на гостите на два пъти успя да избие опасни удари на Марчев и Аралица.

Снимка 350851

Източник: LAP.bg

В 33-ата минута Гълъбов не изчисти добре топката, която попадна във Веселин Марчев. Ударът на офанзивния футболист обаче мина покрай дясната греда.

В 44-ата минута Димо Бакалов се справи с Пашов отляво, но ударът му мина близо до гредата и излезе в аут.

Красимир Балъков за съдийството: Нямам думи

Красимир Балъков за съдийството: Нямам думи

"Едно правилно решение на съдията не ни достигна"

Втората част започна отлично за "смърфовете". В 53-ата минута Банович намери Аралица отдясно на наказателното поле. Хърватинът с пас по диагонала намери оставения непокрит Бакалов, който без затруднения засече топката във вратата за 1:0.

Снимка 350849

Източник: LAP.bg

След попадението темпото на игра понамаля. В 67-ата минута Аласана Мане опита да изненада Илко Пиргов със силен удар от далечна дистанция, но не намери очертанията на вратата.

В 79-ата минута пред Георги Пашов се откри отличен шанс да изравни. Ударът на защитника срещна ръката на Стивън Езе и излезе в корнер. Съдията Ивайло Стоянов обаче прецени, че няма основания да отсъди дузпа.

Бруно Акрапович каза какво е нужно на Локомотив (Пловдив), за да играе в Европа

Бруно Акрапович каза какво е нужно на Локомотив (Пловдив), за да играе в Европа

"Няма конфликт между мен и Аралица"

Малко след това Михалевич успя да изпревари Скерлев при подаване на Буна, но ударът му бе избит в корнер. В продължението на срещата Михалевич пропиля отличен шанс да удвои резултата, след като от няколко метра прати топката над вратата.

Снимка 350848

Източник: LAP.bg