Отборът на Лудогорец записа разгромна победа с 6:0 над Етър в мач от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Точни за разградчани бяха Клаудиу Кешеру и Върджил Мисиджан, които записа името си сред голмайсторите по два пъти, Абел Анисе и Якуб Шверчок.

Етър - Лудогорец (Развой на срещата по минути)
на живо

Етър - Лудогорец (Развой на срещата по минути)

Мачът е от 18:15 часа

"Орлите" стартираха головата си акция още в 5-ата минута, когато Мисиджан и Кешеру разиграха помежду си по чудесен начин, а защитата изпусна и двамата, което позволи на последния да стреля във вратата, а топката влетя лесно в мрежата за 1:0.

Натискът на шесткратния български шампион продължи и през следващите минути, но гостите от Велико Търново все пак успяха да достигнат до хубаво положение. Батрович преодоля Сисиньо с лекота, но след силния му удар от границата на наказателното поле, топката премина встрани. Въпреки това, шансът за "виолетовите" бе доста добър.

60 секунди по-късно обаче, резултатът вече бе 2:0, след като Мисиджан остана сам срещу Христо Иванов и не сгреши.

Второто добро голово положение на сметката на Етър отново дойде преди отборът да получи нов "удар" по егото си. Димо Атанасов се възползва от разбъркването в наказателното поле на разградчани, но топката профуча встрани от вратата след силния му шут.

Минута след това, Вандерсон изведе с пета Мисиджан, който бе безмилостен пред Иванов и направи резултата класически.

В заключителните минути на първото полувреме, Батрович опита да изненада вратаря на Лудогорец с изстрел от далечно разстояние, но стражът изби топката и до почетно попадение така и не се стигна.

Вторите 45 минути стартираха с хубава атака на Етър. Грешка в защитата на Лудогорец позволи на Бадара да стреля опасно към вратата на съперника, но топката попадна право в ръцете на стража. Отговорът на "орлите" не закъсня и в 59-ата минута, Абел Анисе прониза Етър за 4:0 от границата на наказателното поле с невероятен удар. Христо Иванов се хвърли, но просто нямаше какво да направи.

Шансовете за "болярите" продължиха, но те така и не успяваха да се възползват по най-добрия начин от тях. След половин час игра, Мане опита директен обстрел от свободен удар и топката се бе насочила точно под напречната греда, но Ренан я изби в последния момент и запази мрежата си "суха".

В 74-ата минута, головата сметка на Лудогорец набъбна още повече, след като Клаудиу Кешеру се разписа за втори път в двубоя и реализира пето попадение за разградчани, възползвайки се от поредна грешка в отбранителната линия на гостите.

В заключителните минути, Шверчок оформи крайното 6:0, а "орлите" записаха най-изразителната си победа в Първа лига през този сезон.

След този убедителен успех, Лудогорец отново се върна на върха в Първа лига, излизайки пред ЦСКА с три точки и записвайки своята осма поредна победа в шампионата. Етър пък е на дъното под №13 с актив от едва 21 пункта.

Снимка 345938

Източник: LAP.bg