Пирин (Благоевград) постигна втора поредна победа в Първа лига, след като се справи с 3:2 над Етър у дома. Румен Сандев (53) и Станислав Костов на два пъти (53,76) бяха точни за "орлетата", докато Ерик Почански (35) и Иван Стоянов (63-дузпа) вкараха за "болярите". В края на мача червен картон получи Пламен Гълъбов от състава на гостите

След този успех благоевградчани събраха 19 точки и заемат 11-о място във временното класиране. В същото време кризата при великотърновци изглежда все по-сериозна. Тимът има едва 15 пункта в актива си и е 12-и.

Снимка 326322

Източник: LAP.bg

Началните минути на срещата бяха равностойни. В 11-ата минута Пехливанов увисна при един дълъг пас към Станислав Костов. Нападателя се освободи и нанесе удар, който бе спасен от Христо Иванов.

Постепенно Етър изнесе играта в половината на домакините. В 21-ата минута Тодоров се освободи от Сандев и Хендерсън, но стреля над вратата. В 33-ата минута топовен удар на  Сърмов бе блокиран от Стилиян Николов.

Пирин (Благоевград) - Етър 3:2
на живо

Пирин - Етър 3:2, нов гол на Костов

Двубоят започва в 15,00 часа

Така се стигна до 35-ата минута, когато "болярите" откриха резултата. Цветомир Тодоров стреля пред наказателното поле, топката срещна гредата и се върна към Ерик Почански. Нападателят без проблеми преодоля  плонжиралия Макенджиев за 0:1.  

В 42-ата минута голмайсторът за гостите се отличи с невероятен пропуск. Сърмов пусна успореден пас в наказателното поле, а Почански от няколко метра не намери очертанията на вратата.

Снимка 326328

Източник: LAP.bg

Втората част започна вихрено за домакините, които в рамките на две минути направиха пълен обрат. В 51-ата минута Хендерсън центрира от пряк свободен удар, топката се удари в гърба на Руменов и стана удобна за Румен Сандев, който с левия крак намери долния десен ъгъл на Христо Иванов за 1:1.

В 53-ата минута Станислав Костов отново се освободи от Яни Пехливанов и останал сам срещу стража на гостите направи резултата 2:1.

Станислав Костов: В съблекалнята на Пирин има големи мъже (ВИДЕО)

Станислав Костов: В съблекалнята на Пирин има големи мъже (ВИДЕО)

"Показахме, че можем да играем футбол"

След попадението Етър отново взе инициативата  и десет минути по-късно стигна до изравнителен гол. Иван Стоянов нахлу отляво в наказателното поле на домакините и бе фаулиран от Тодор Траянов. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка.  

Малко след това удар на Никола Колев мина покрай вратата на гостите.

Снимка 326329

Източник: LAP.bg

Двата тима тръгнаха да търсят победата и в 76-ата минута Пирин отново излезе напред в резултата. Станислав Костов реализира второто си попадение, след като се възползва от колеблива изява на Христо Иванов и на празна врата направи резултата 3:2.

"Болярите" опитаха веднага да стигна до изравнителен гол, но удар на Иван Стоянов мина покрай вратата.

Милен Радуканов: Днес бе върхът на нашето мъжество (ВИДЕО)

Милен Радуканов: Днес бе върхът на нашето мъжество (ВИДЕО)

"Ключовите моменти за победата са желанието и характера на футболистите"

В 86-ата минута Пламен Гълъбов бе изгонен, след като получи втори жълт картон, като и двата пъти бе санкциониран за нарушения срещу Станислав Костов. Във втората ситуация нападателят на Пирин също бе декориран в жълто.

До края на мача нови голове не паднаха и Пирин се поздрави с втори пореден успех в Първа лига.