Славия записа изключително драматична победа над Черно море в днешния сблъсък от 22-ия кръг на Първа лига. "Белите" се завърнаха в "Овча Купел" за първи път от 548 дни, след като изиграха последния си официален мач у дома на 20 август 2017 година, когато допуснаха загуба от Етър с 1:2. Днес обаче се поздравиха с успех 3:2, след като успяха да обърнат "моряците" от 1:2.

Точни за трите точки бяха Цветелин Чунчуков и Радослав Кирилов, който се разписа два пъти. За варненци пък отбелязаха Цветомир Панов и Дани Кики. 

Славия - Черно море, 3:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Черно море, 3:2 (Развой на срещата по минути)

"Белите" се завърнаха в "Овча Купел" с гръмка победа

Появиха се проблеми за "белите" още преди началото на двубоя, тъй като Тейнур Марем получи контузия по време на загрявката и се наложи да бъде заменен в титулярния състав от Александър Станисавлевич. След половин час игра, на "моряците" също се наложи да направят принудителна смяна, след като Жоржиньо получи травма и на негово място се появи Мартин Минчев.

Двата отбора изиграха доста равностойно първо полувреме, но момчетата на Златомир Загорчич се пропукаха през втората му половина, след като вече бяха повели в резултата, и лесно допуснаха два гола, които донесоха на варненци пълен обрат още преди почивката.

Снимка 407407

Източник: LAP.bg

Резултатът бе открит от домакините в деветата минута, когато Ашковски беше изпуснат по десния фланг и отправи силен удар към вратата, но Китанов успя да избие. Кълбото обаче попадна право в Цветелин Чунчуков, който матира бранителите, които се бяха върнали по местата си, и не сгреши отблизо за 1:0.

В 13-ата минута, Жоржиньо не успя да създаде проблеми на дебютиращи за Славия вратар Георги Георгиев, който с лекота улови топката след удар на нападателя, в който не бе вложена достатъчно сила. 120 секунди по-късно, Ради Кирилов навлезе на скорост в наказателното поле и веднага стреля към вратата, но Китанов изби топката. Тя се върна обратно в пеналта, но футболист на варненци успя да я изчисти в корнер. Малко след това, Ашковски стреля много опасно с глава отблизо, но топката премина над напречната греда. 

В 33-ата минута, "моряците" достигнаха до изравнително попадение. Ндонгала успя с последни сили да запази топката в наказателното поле, след като получи дълъг пас от Георги Илиев, и веднага смени ъгъла на атаката, подавайки към включващите се в пеналта Ради Василев и Цветомир Панов, като последният я засече от движение и с диагонален удар я изпрати в мрежата - 1:1.

В 40-ата минута, Мирослав Енчев получи топката във вратарското поле и с глава стреля към целта, но Георги Георгиев се намеси по най-добрия начин и предотврати опасността. Четири минути по-късно, обратът за гостите в "Овча Купел" бе пълен. Георги Илиев се възползва от грешка на "белите" в средата на терена и бързо напредна към наказателното поле, оставайки очи в очи с вратаря, но реши да комбинира с Дани Кики, който навлизаше към пеналта, и той се разписа на празна врата за 2:1.

Второто полувреме стартира по-добре за "белите". В 48-ата минута, Владислав Узунов изпълни пряк свободен удар и опита директен обстрел, но Китанов внимаваше и улови топката без проблем. Малко след това, Цветелин Чунчуков овладя на гърди топката след центриране, матира защитник на "моряците", завъртя се към вратата и с едно докосване шутира към целта, но кълбото разтресе страничния стълб. Няколко минути по-късно, Чунчуков отново беше изпуснат от защитата на варненци и стреля с глава, но Китанов за пореден път спаси.

Снимка 407410

Източник: LAP.bg

Ради Василев напредна по крилото към наказателното поле и успя да залъже защитник на "белите", след което комбинира с Ндонгала, който остана сам срещу Георги Георгиев, но ударът му от движение изпрати топката в тялото на вратаря и опасността бързо премина. 

В 81-ата минута, домакините изравниха. Цветомир Панов опита да изчисти центриране, но изпрати топката право в краката на Ради Кирилов, който от въздуха шутира много мощно към вратата и не остави никакви шансове на Китанов - 2:2

В добавеното време, Радослав Кирилов бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и след като негов съотборник успя да свали топката към него, се разписа със силен, плътен удар във вратата на Китанов, донасяйки победата за "белите" и оформяйки крайното 3:2.

След тази победа, Славия събра актив от 27 точки на деветото място във временното класиране на Първа лига, докато Черно море е шести с 34.