Славия победи Септември  3:1 и сложи край на серията си от загуби. "Белите" вкараха два бързи гола и след това владееха положението. Гостите опитаха натиск, но направиха пропуски и бяха наказани. Те се опитаха да подобрят рекорда по най-много безмислени центрирания. Така и без Николай Митов "септемврийци" не могат да се върнат на победния път.

Славия - Септември 3-1: Закономерна победа за по-добрия отбор
на живо

Славия - Септември 3-1: Закономерна победа за по-добрия отбор

Кой ще спечели "малкото дерби"?

Мачът започна с два гола от съблекалнята. Славистите тръгнаха смело напред и след атаки отдясно водеха с 2-0 преди да е изтекла четвъртата минута. Първо Александру Бенга засече топката в собствената си страна след центриране на Йомов в началото на втората минута. Малко по-късно Марем центрира и Илиан Мицански със странична ножица удвои резултата.

Гостите опитаха да върнат поне един гол и се пренесоха в полето на съперника. Играчите на Септември разчитаха на центриранията на Борис Галчев, които не водеха до нищо. Те все пак имаха две положения. При първото Крис Гади не уцели вратата на Петков. А при второто ветеранът на "бялата" врата показа страхотен рефлекс, избивайки топката с дясната ръка след удар отблизо с глава на Бенга.

Славистите можеха да увеличат резултата, но Ашковски на няколко пъти не можа да завърши бързи контри отляво.

Снимка 384705

Източник: LAP.bg

След почивката атаките и пропуските пред двете врати се редуваха. Първо Гади не можа да намали резултата, след като не уцели топката отблизо. След това Георгиев извади топката от краката на Ангелов, който беше сам срещу него.

В 62-а минута Мицански намери Йомов с ювелирен пас. Юношата на Левски с премерен диагонален удар увеличи на 3:0.

Снимка 384707

Източник: LAP.bg

До края мачът се доиграваше. Славистите изцяло владееха положението. Силен дъжд се изсипа и направи теренът много тежък, с което футболът почти отсъстваше от стадион "Васил Левски" в заключителните минути.

В добавеното време Ишмаел Байду вкара почетното попадение за Септември отблизо, което послужи за оформяне на протокола.