Отборите на ЦСКА и Лудогорец не излъчиха победител в дербито на 33-ия кръг на Първа лига. Пред 25 000 фенове на Националния стадион "Васил Левски" двата тима не успяха да си отбележат голове. Срещата бе завършек на празненствата по случай 70-годишния юбилей на "червените". 

Най-добрата възможност за попадение се откри пред Кирил Десподов, който нацели гредата в 71-ата минута. В края на първата част същото стори и Якуб Шверчок. Двата тима предложиха много битка, но като цяло головите опасности липсваха. Двубоят бе повторен дебют на Христо Янев начело на ЦСКА. 

Лудогорец вече си осигури първото място в крайното класиране. "Орлите" събраха 85 точки след днешната среща, докато "червените" заемат втората позиция със 72 пункта.

ЦСКА - Лудогорец 0:0
на живо

ЦСКА - Лудогорец 0:0, Десподов удари греда

Двата тима излизат в мач за своята чест

Домакините започнаха по-силно срещата, като в началните минути натикаха "орлите" в тяхната половина. Първата по-сериозна опасност обаче бе пред вратата на "червените". В 7-ата минута Густаво Кампаняро стреля над гредата от около 22 метра. Малко след това Сисиньо финтира Жеферсон, но ударът му бе блокиран от Чорбаджийски.

Последва добра атака на ЦСКА през центъра и пас от дълбочина за Бланко. Броун обаче внимаваше и изпревари колумбиеца.

Снимка 354766

Източник: LAP.bg

В 24-ата минута Мисиджан изведе през центъра Лукас Саша. Бразилецът стреля слабо от границата на наказателното поле и Черниаускас улови.

Димитър Димитров: Оставам начело на Лудогорец

Димитър Димитров: Оставам начело на Лудогорец

"Логичен резултат на фона на показаното"

Едва в края на полувремето дойде и единствената по-сериозна голова опаснос през първата част. Шверчок получи пас от Натанаел, завъртя се на 90 градуса и шутира от двайсетина метра по земя, топката се отби в гредата, а след това в ръката на Черниаускас и излезе в корнер.

Снимка 354767

Източник: LAP.bg

Втората част започна с натиск на "червените". Първо Десподов шутира, но Броун спаси. Малко след това Хеан Бланко бе изведен зад защитата, но Моци се хвърли и с решителен шпагат прати топката в ръката на нападателя.

В 55-ата минута Черниаускас отрази силен удар извън наказателното поле на Густаво Кампаняро. Малко след това Мисиджан изпълни коварно пряк свободен удар, но топката мина покрай гредата.

Снимка 354778

Източник: LAP.bg

В 71-ата минута дойде и най-чистото голово положение в мача. Станислав Манолев проби отдясно и намери Кирил Десподов на точката на дузпата. Младокът стреля от движение, но нацели страничната греда.

Христо Янев: Всички играчи на ЦСКА бяха перфектни

Христо Янев: Всички играчи на ЦСКА бяха перфектни

"Променихме много малки неща в този кратък период"

В 84-ата минута отново Десподов се озова на отлична позиция в наказателното поле. Сисиньо обаче успя да попречи на нападателя да нанесе голов удар.

Снимка 354776

Източник: LAP.bg

До края на срещата Рубен Пинто и Марселиньо опитаха удари от далечна дистанция, но и двамата не успяха да намерят очертанията на вратата. Така дербито на кръга в Първа лига завърши без победител. 

Снимка 354768

Източник: LAP.bg