ЦСКА победи с 2:0 Витоша (Бистрица) в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Успехът изведе "червените" на първа място във временното класиране, след като тимът изпревари Лудогорец, който утре приема Дунав (Русе). Головете на Националия стадион "Васил Левски" бяха дело на Раул Лое (42) и Кирил Десподов (87).

"Армейците" не изиграха най-добрия си мач, въпреки че създадоха няколко добри възможности за гол. "Бистришките тигри" от своя страна не затрудниха по никакъв начин Витаутас Черниаускас.

След този успех ЦСКА събра 44 точки, докато Витоша е последен с едва 4 пункта.

Снимка 327081

Източник: LAP.bg

Стамен Белчев заложи на Кевин Кубемба на върха на атаката, след като Фернандо Каранга бе наказан. Капитанът Божидар Чорбаджийски партнираше на Николай Бодуров в центъра на отбраната. Сред титулярите се завърна и Станислав Манолев.

Срещата започна с натиск на "червените". Още в 5-ата минута Михаил Иванов трябваше да се намесва след хубав удар с глава на Бодуров. Малко след това Енрике шутира покрай десния страничен стълб.

Витоша (Бистрица) - ЦСКА 0:2
на живо

Витоша (Бистрица) - ЦСКА 0:2, Десподов удвои

"Бистришките тигри" ще се опитат да изненадат неприятно и "червените"

В 15-ата минута домакините бяха сериозно ощетени. Григор Долапчиев получи извеждащ пас зад защитата на гостите, но бе спрян заради засада. Повторенията показаха, че такава няма.  

Три минути по-късно Десподов опита да вкара от пряк свободен удар, като топката мина встрани от вратата.

ЦСКА продължи да владее инициативата и в 29-ата минута направи нов пропуск. Антон Недялков отправи опасен удар по диагонала, но Михаил Иванов отново се намеси блестящо и изби. Три минути стражът отново отрази удар на левия бек.

Снимка 327082

Източник: LAP.bg

В 34-ата минута удар на Десподов с глава мина покрай левия страничен стълб. Осем минути по-късно "червените" излязоха напред в резултата. Манолев намери Десподов с центриране, нападателят стреля с глава, топката срещна горната греда и се върна в малкото наказателно поле, където Раул Лое изпревари бранител на домакините и прат и топката в мрежата за 0:1.

Снимка 327080

Източник: LAP.bg

В началото на втората част ситуацията не се промени. Играчите на Стамен Белчев владееха топката през по-голяма част от срещата, но трудно успяваха да преодолеят сгъстената отбрана на Витоша. Удар на Недялков затрудни Иванов, който изби в корнер.

В 55-ата минута опасен удар на Тиаго профуча покрай левия страничен стълб. Пет минути по-късно Михаил Иванов не се затрудни при удар на Кубемба с глава.

Стамен Белчев: Не успяхме да намерим верния път към вратата на Витоша

Стамен Белчев: Не успяхме да намерим верния път към вратата на Витоша

"През първата част бяхме еднотипни"

В следващите минути нивото на игра спадна, а и опасностите пред вратата на Витоша съвсем намаляха.

Снимка 327076

Източник: LAP.bg

В 82-ата минута Малинов не затрудни Иванов с далечен шут. Малко по-късно стражът на "бистришките тигри" се намеси решително при удар на Лое.

Така се стигна до 87-ата минута, когато Десподов се възползва от грешка в отбраната на домакините, преодоля няколко играчи на Витоша и простреля Михаил Иванов за крайното 0:2.

Костадин Ангелов: Рязко сменихме стила си и играчите трябва да свикнат с това

Костадин Ангелов: Рязко сменихме стила си и играчите трябва да свикнат с това

"Ако бяхме задържали резултата до полувремето, ЦСКА щеше да се изнерви"