Отборът на ЦСКА постигна драматичен успех с 2:1 срещу Славия. По този начин селекцията на Нестор ел Маестро продължава с пълен точков актив и отново е на върха в Първа лига, с две точки пред Левски и пет пред следващия си опонент в шампионата - Лудогорец.

В герой за "червените" отново се превърна техният централен нападател Мауридеш, реализирал и двата гола за домакините тази вечер.

Столичното дерби обаче не протече никак леко за "армейците". Те поведоха малко преди паузата, когато Мауридеш отбеляза марково попадение с глава. Сметките на ЦСКА обаче се объркаха сериозно, след като в средата на втората част Янис Карабельов изравни.

ЦСКА - Славия 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Славия 2:1 (Развой на срещата по минути)

Голяма драма на "Армията"

Последваха мигове на отчаян "червен" натиск, който все пак даде резултат с последната "армейска" атака, когато нова комбинация между Десподов и Мауридеш, завърши с победен гол на звездата с №9.

Снимка 372967

Източник: LAP.bg

Двата тима не изгубиха никакво време в опознаване, а директно опитаха да се пробият с ранно попадение. Първото предизвикателство бе отправено от селекцията на Нестор ел Маестро. Не бе изминала и една минута, когато Жоржиньо тръгна на рейд от центъра на терена и стигна чак до наказателното поле на Славия. Последва негов остър пас за Мауридеш, който обаче закъсня със стотни от секундата и пропусна да отбележи.

И ако това положение за "червените" вещаеше гол, то какво да кажем за ситуацията пред "белите". Галин Иванов пусна впечатляващ извеждащ пас зад отбраната за Милчо Ангелов, който в един миг се оказа сам срещу Черниаускас. Леко изплашен от възможността, а и застигнат от Чорбаджийски, бившият младежки национал отправи много слаб и безопасен изстрел.

Снимка 372975

Източник: LAP.bg

Кирил Десподов пробва много технично изпълнение в 6-ата минута. Звездата на ЦСКА прехвърли излезлия леко напред Стергиакис, но топката мина и над горната греда на "белите".

Голям проблем налегна лагера на славистите в 17-ата минута, когато един от футболистите им в най-добра форма - Георги Йомов получи травма в коляното. Така Златомир Загорчич трябваше да предприема принудителна смяна, пускайки в игра универсалния Славчо Шоколаров.

Гостите от кв. "Овча купел" бяха близо до това сами да "вкарат вълка в кошарата" в 29-ата минута. Милен Гамаков сбърка лошо при изнасянето на топката, което позволи на Кристиян Малинов да навлезе на скорост в полето на Славия. Опорният халф направи двойно подаване с Мауридеш, но последствие загуби коженото кълбо и пропиля една добра "червена" възможност.

Изключителен малшанс застигна "червените" домакини, тъй като в 37-ата минута само страничната греда им попречи от това да поведат в резултата. Кирил Десподов завъртя топката перфектно от фаул, като тя удари десния стълб на Стериакис. Късметът на младия страж обаче продължи, тъй като отбитото кожено кълбо срещна неговия гръб и пак срещна гредата. Чак след втория случай гръцкият футболист успя да улови топката и да спаси своя тим в тази толкова напечена ситуация.

Снимка 372974

Източник: LAP.bg

Планът на Славия беше на 60-секунди време от това да проработи, но все пак хората на Загорчич се оттеглиха на паузата с гол пасив. ЦСКА стори това в буквално последната си атака за това полувреме. Кирил Десподов бе близо до аутлинията, след което центрира за намиращия се на дузпата Мауридеш. Бразилският таран за пореден път демонстрира силната си игра с глава, като майсторски засече топката в незащитения от Стергиакис ъгъл. Нападателят посвети своя гол №7 за "армейците" на брат си Майкон, който беше на трибуните на стадион "Българска армия".

Втората част започна по възможно най-лошия начин за Жоржиньо от ЦСКА. Бързакът бе грубо фаулиран от Славчо Шоколаров и се наложи да бъде заменен принудително. Така Нестор ел Маестро пусна в игра Жанио Бикел.

Снимка 372971

Източник: LAP.bg

"Червените" сметки за спокоен мач се объркаха тотално в 66-ата минута, когато Славия попари своя опонент с изравнителен гол. Янис Карабельов бе отлично позициониран при центриране от фаул на Димитър Велковски и с глава реализира първия гол в мрежата на ЦСКА от началото на кампанията.

ЦСКА постепенно започна да обгражда вратата славистите, като първата възможност за връщането на водачеството се откри пред Кирил Десподов. Звездата на "армейците" демонстрира скоростната си техника и отправи много тежък изстрел, който обаче майсторски бе отразен от Стергиакис.

Появилият се като резерва Евандро можеше да реализира дебютно попадение в много важен момент за новия си клуб. Бразилецът елегантно бе изведен зад отбраната на съперника, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Снимка 372973

Източник: LAP.bg

И когато "червените" редици сякаш изгубиха надежда, в ролята на техен герой за кой ли път се прояви Мауридеш. Бразилският нападател отново блесна в точния момент, след като в 89-ата минута, пак с глава, оползотвори центриране на Десподов и прати в див екстаз Сектор "Г". Така ЦСКА избегна първа грешка в родното първенство и се поздрави с четвърта поредна победа.

В следващия кръг на ЦСКА предстои първия голям тест в родното ни първенство. "Червените" гостуват на Лудогорец. Славия пък приема в столицата Дунав (Русе).

Снимка 372969

Източник: LAP.bg