ЦСКА спечели домакинството си на Ботев (Пловдив), в срещата между двата тима от Първа лига.

Битката на стадион "Българска армия" завърши с успех за "червените" с 4:1. Точни в тяхна полза бяха Раул Лое, Тиаго Родригес, Хеан Бланко и Пламен Димов, пратил топката в собствената си врата. За съперника се разписа Стивън Петков.

Всичко друго освен домакински успех щеше да бъде отчетено като провал за "армейците", които водят битка с Лудогорец за шампионската титла. В редовния сезон "армейците" спечелиха с 6:2 в Пловдив, а в София срещата между двата тима завърши без победител - 1:1.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

ЦСКА - Ботев (Пловдив) 4:1
на живо

ЦСКА - Ботев (Пловдив) 4:1

"Червените" без Каранга, Десподов на пейката

Стамен Белчев не можеше да разчита на някои от най-добрите си играчи, включително Николай Бодуров и Фернандо Каранга. Аут от срещата бе и резервата Георги Китанов, но той рядко намира място на вратата. Кирил Десподов бе оставен на резервната скамейка.

В заключителните кръгове от редовния сезон "червените" стигнаха до няколко инфарктни победи с известна доза късмет, но и с характер. Въпреки 4-те поредни успеха си пролича, че ЦСКА има известна криза в играта си и видимо отстъпление спрямо есента.

Основният въпрос днес бе дали "армейците" ще успеят да намерят алтернативни решения в атака при отсъствието на Каранга. Отборът често изпада в сериозни затруднения без звездата си. Бланко замести бразилеца. Барт пък си партнираше с Чорбаджийски в центъра на защитата. Малинов бе запазен за битката в Разград на 6 април (петък) с оглед, че е с 12 жълти картона и при нов ще бъде наказан за 3 мача.

Снимка 348478

Източник: LAP.bg

През първото полувреме нямаше две мнения, относно това кой е по-добрият отбор на терена. Домакините не спираха да атакуват опонента си, като натискът им бе съсредоточен основно по двете крила.

Пробивите на Енрике и Джеси не спираха да тормозят защитниците на пловдивчани, а центриранията към полето на Чворович неминуемо създаваха неприятности на вратаря на "канарчетата" и бранителите пред него.

Снимка 348477

Източник: LAP.bg

Положенията за "армейците" се редуваха едно след друго, но първият гол така и не падаше. Изстрели на Чорбаджийски и Бланко бяха спасени от Чворович, като до средата на първата част именно доброто представяне на вратаря на Ботев предотврати откриването на резултата.

Пет минути преди почивката, при поредното центриране за "червените", Пламен Димов насочи кълбото в собствената си врата, давайки предимство на съперника.

В продължението на първата част, отново след пас в наказателното поле на гостите, Раул Лое засече топката с глава, пращайки я в мрежата за 2:0.

Втората част не предложи толкова сериозни емоции, подобно на откриващата.

Бяха реализирани три попадения. Първото от тях беше повече от любопитно. При разиграване в половината на пловдивчани, Серкан Юсеин не успя да избие подобаващо върната назад топка, изрита я, тя рикошира в тялото на Тиаго и влетя в мрежата за 3:0.

3:1 направи Петков, възползвайки се от неточно отиграване на Дюлгеров в защитата на столичани след 84 минути игра.

В продължението на мача Бланко бе точен за крайното 4:1, вкарвайки гол от близка дистанция, на празна врата.

През пролетта на 2015 г. и на 2017 г. пловдивчани стигнаха до нулеви ремита, а първият двубой в Борисовата градина този сезон завърши 1:1, а ЦСКА отново бе без Каранга. Тази вечер обаче милост за "канарчетата" нямаше.

Снимка 348481

Източник: LAP.bg