Верея обърна Черно море във Варна. "Лъвовете" спечелиха с 2:1 мач, в който дълго време отстъпваха в играта и резултата. Два бързи гола след 70-та минута и няколко невероятни намеси на Аргилашки осигуриха трите точки за старозагорци. Верея излезе на шесто място с 22 точки и изпревари днешния си съперник.

НА ЖИВО: Черно море - Верея 1:2
на живо

Черно море - Верея 1:2

Важна битка за място в шестицата

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка веднага след първия съдийски сигнал. Старозагорци се бореха за всяка топка, но постепенно бяха притиснати в половината си.

В 21-та минута Георги Илиев отново демонстрира класата си. Той получи топката пред наказателното поле, финтира и стреля неспасяемо по земя за 1:0.

Попадението подейства по-добре на домакините, които продължиха да доминират, но не можаха да стигнат до сериозни положения за гол. В последните минути гостите опитаха да тръгнат напред и за малко не бяха наказани след една бърза контра.

След почивката "моряците" можеха да затворят мача. Те се дръпнаха малко назад и заиграха на контри. На два пъти Аргилашки спаси с вещина и остави своите в мача.

В 71-та минута след бърз пробив на Илиян Йорданов отляво, Венцислав Бенгюзов изравни. Четири минути по-късно Домовчийски с техничен удар с глава изведе своите напред.

Снимка 321943

Източник: LAP.bg

Играчите на Черно море опитаха финален натиск, докато старозагорци заложиха на бавеното. В последната минута на добавеното време отново Аргилашки направи страхотно спасяване след хубаво изпълнение на Антон Огнянов от фаул.

"Спонсорът" на отбора на Верея, Сюлеймани показа, че и на 40 години може да бъде на ниво. Той запълни дупката в защитата на гостите през второто полувреме.

Снимка 321942

Източник: LAP.bg