Тимовете на Витоша и Дунав ще се срещнат за десети път в рамките на последните три сезона. И двата отбора преминават през труден период. Витоша е твърдо на последно място с 4 точки, а "драконите" са на 11-а позиция с 16 точки.

Футболистите от планинския софийски квартал за поредна година са в дъното, но този път регламентът е сменен и последният след втората фаза ще изпадне от групата на майсторите. Бистричани имат една победа срещу русенци с 2:1, постигната на 20 юли 2018 година. Днешният успех е задължителен, защото разликата може да стане такава, че изпадането да стане факт още след края на редовния сезон.

Момчетата на Людмил Киров играят добър футбол, но безпаричието поставя под съмнение съществуването на отбора. Въпреки това Дунав вече спечели едно гостуване в полите на Витоша на Царско село. Русени спечелиха навън и срещу амбициозния тим на Арда, както и измъкнаха равенство срещу гранда ЦСКА. По правило те побеждават редовно бистричани. Победите им са 7 от 9 двубоя. Головата разлика е 16:4.

Големите отсъстващи за "тигрите" са Димитров и Санчес. Русенци няма да разчитат на наказания Мартин Коваччев.

Регламентът на първенството е такъв, че двата тима може да се срещнат още два пъти до края на сезона.