Витоша (Бистрица) победи Царско село с 3:2 в първото издание на софийското планинско дерби. Срещата беше много интересна, като се реши след червен картон на Уесли Ната. Малкото зрители бяха държани в напрежение до последния съдийски сигнал и трябва да са останали доволни от показаното от 22-ата на терена.

Витоша - Царско село, на живо
на живо

Витоша - Царско село 3:2, голово шоу в планинското дерби

Първо издание на планинското дерби в групата на майсторите

Темпото още в първите минути беше добро, като домакините бяха малко по-активни и се задържаха повече в полето на гостите. В 14-ата минута Емил Гъргоров направи чудесно извеждащо подаване отдясно и Илия Димитров остана сам срещу Мартин Димитров. Вратарят излезе, но беше технично прехвърлен от нападателя за 1:0.

Попадението накара Никола Спасов да постави четвърти защитник, но играта продължи да се води в полето на неговите възпитаници. "Царете" залагаха на бързо изнасяне на топката отляво, където много активни бяха Уесли Ната и Родни Антуи. Именно Антуи направи голям пропуск, неуцелвайки вратата  под ъгъл.

Снимка 440900

Източник: LAP.bg

Резултатът беше изравнен от Румен Гьонов, който при опит да изчисти топката след фаул за гостите, заблуди Християн Василев в 37-ата минута. Антон Карачанаков изпълни фаула и също може да претендира, че е голмайстор.

В последните минути не се случи нищо съществено и резултатът след първото полувреме остана 1:1.

След почивката двубоят стана още по-интересен. Бистричани получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Кабов. Гъргоров изпълни наказателния удар със сила и топката влезе във врата на Димитров, който успя само да я отклони. В 51-ата минута резултатът стана 2:1.

Попадението събуди "царете", които взеха инициативата и започнаха да създават опасни ситуации. Тогава дойдоха минутите на Уесли Ната. Бразилецът вкара страхотен втори изравнителен гол с плътен далечен удар в 64-ата минута.

Гостите бяха окрилени и бяха много близо до трети гол. В 72-ата минута Уесли удари с лакят съперник, получи втори жълт картон и остави съотборниците си с 10 човека.

Снимка 440895

Източник: LAP.bg

Численото предимство даде шанс на бистричани и те се възползваха. Четин Садула стреля хубаво от границата на наказателното поле за 3:2 в 84-ата минута.

В оставащото време "царете" се хвърлиха в така. Те успяха да предизвикат няколко мелета, но Василев беше на мястото си. Вратарят сбърка веднъж, но тогава късметът го покри след удар с глава на Кацарев.

Снимка 440897

Източник: LAP.bg

Така Витоша записа първи 3 точки и се доближи до групата отбори, имащи 8 точки. Там е Царско село, който е на 13-ата позиция само заради по-лоши показатели. И двата тима показаха, че имат шансове да запазят елитния си статут.

Преди срещата министър Красен Кралев награди с плакет страничния съдия Веселин Мишев за рекорда му от 284 мача в групата на майсторите.

Снимка 440905

Източник: LAP.bg