Тел Авив32-годишен българин е сред жертвите на снощния двоен атентат в Тел Авив. Говорителят на външното ни министерство Любомир Тодоров уточни, че рано тази сутрин при разпознаването на труповете е установена самоличността на Красимир М.А. от Златоград.

Тодоров допълва, че българските власти са в постоянен контакт с израелската страна, тъй като предстои разпознаването на още 8 от загиналите.



От последния час:
Сред загиналите са идентифицирани двама румънски и един украински граждани, съобщава NEWSru. Румънци има и сред ранените, тъй като на улицата, където тероростите се взривиха, има много заведения, предлагащи традиционна румънска кухня и ретранслиращи букурещки телевизионни програми.



Това е третият българин за по-малко от година, станал жертва на световния тероризъм. На 6 октомври морякът Атанас Атанасов загина на взривеният край Йемен танкер "Лимбург", а на 26 октомври при щурма от руските спецчасти на превзетия от чеченски терористи театрален център в Москва загина българката с австрийско поданство Емилия Узунова.



Чакаме информация за 8-те неидентифицирани трупа - извънреден брифинг на говоритея на Външно министерство

От мястото на трагедията - фотогалерия

Красимир е завършил средно специално образование, научи БНР. Семеен е с дъщеря Антония на 7 години. Съпругата му Людмила работи в местна текстилна фирма в Златоград. Тя научила от журналисти вестта за смъртта на съпруга си.
Красимир е заминал на работа в Тел Авив като строител преди 1 година и 3 месеца с посредничеството на софийска фирма. Брат му Любомир работи в Пловдив, издирват го, за да му съобщят.
Преди 1 година почива баща им, пенсиониран миньор от местното поделение на “Горубсо”. За него и за синовете му в родопския град говорят като за трудолюбиви хора. Кметът на Златоград Младен Чаушев до обяд не беше осведомен официално за трагичния инцидент, допълва информацията БНР.
Пред "Дарик радио" говорителят на община Златоград Маша Филипова съобщи, че Красимир Ангелов съобщи, че Красимир Ангелов е трябвало да се прибере в България през месец март. Предполога се, че по време на атентата моньорът е пазарувал в района на старата гара на Тел Авив. Филипова съобщи, че за Израел, заедно с Ангелов, са заминали и други жители на Златоград, точният им брой обаче не е известен.



Тел АвивПрипомняме, че снощи двама терористи-самоубийци се взривиха едновременно в района на старата автогара в центъра на Тел Авив.

Загиналите са 23-ма, а повече от 120 души са ранени. Агенциите още снощи коментираха, че е възможно голяма част от убитите да са чужденци, тъй като районът е населяван от чужди граждани, търсещи работа в Израел.

Руското електронно издание МигНюз уточнява, че най-вероятно става дума за 10-15 кг. тротил, като в поясите със взрив на самоубийците е имало и допълнителни метални предмети, усилващи поразяващото им действие.

Изданието съобщава и телефоните на израелските болници, които са приели ранените - "Ихилов"-12 55 133, "Тел Ха Шомер"-12 55 131, "Волфсон"-12 55 135.

Освен "Ислямски джихад", както съобщихме снощи, отговорност за терористичния акт са поели още групировката ХАМАС и "Бригадите на мъчениците от Ал Акса".